Garis (géomètri)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Conto siji ruas garis
Telung garis — garis abang lan biru nduwèni kamiringan sing padha, sauntara iku garis abang lan ijo nduwèni silangan y sing padha.

Jroning géomètri Euklides, sawijining garis iku arupa lengkungan kenceng. Nalika géomètri dipigunakaké kanggo gawé modhèl ing donya kasunyatan, garis dipigunakaké kanggo nggambaraké obyèk kenceng kanthi amba lan dhuwur sing béda. Garis iku idéalisasi saka obyèk kaya iku lan ora duwé amba lan dhuwur lan dawané dianggep ora kaukur

Jroning géomètri, sawijining garis biasané arupa siji anggepan primitif saka sistem aksiom. Garis dumadi saka himpunan titik lan arupa subhimpunan saka bidhang. Jroning géomètri diferensial, konsèp garis digeneralisasi dadi géodhèsi. Jroning géomètri sintètis, sawiji garis iku siji anggepan lawas jroning sistem Euklides, Karl von Staudt, lan David Hilbert. Sawijining garis iku sebutan kadhéfinisi jroning sistem Giuseppe Peano, Mario Pieri lan Alessandro Padoa.


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]


Bahan pustaka[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Wikisource1911Enc

  • Faber, Richard L. (1983). Foundations of Euclidean and Non-Euclidean Geometry. New York, United States: Marcel Dekker. ISBN 0-8247-1748-1.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Garis_(géomètri)&oldid=834226"