Pesagi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wangun pesagi kanthi papat rusuk werna abang

Pesagi iku wangun dhatar rong dhimènsi sing dibentuk déning papat rusuk (a) sing padha dawané lan nduwèni papat pojok sing kabèh arupa pojok siku-siku.

Pesagi ing basa Indonésia diarani bujur sangkar. utawa persegi

Rumus pesagi[sunting | sunting sumber]

Kubengan[sunting | sunting sumber]

K = 4\cdot a utawa K = 4\cdot s

Jembar[sunting | sunting sumber]

J = \ a^2 utawa J = \ s^2

Diagonal[sunting | sunting sumber]

d = a\cdot \sqrt{2}

Elemen jembar[sunting | sunting sumber]

Wangun pesagi kerep dipigunakaké minangka èlemèn jembar jroning ngétung jembar sawijining wangun dhatar kanthi migunakaké prosès integral. Jroning ruang koordinat x lan y èlemèn jembar (dA) sing awangun pesagi dinyatakaké minangka:

dA = dxdy\!

saéngga jembar sawijining wangun rong dhimènsi jroning ruang kasebut bisa diitung nganggo rumus umum

\int dx \int dy\ f(x,y) = \int f(x,y)  dA\!


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pesagi&oldid=831344"