Segienem

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ngambar segienem migunakake jangka lan mistar. Metode punika ditrepake Euclides ing Elements, Buku IV, Proposisi 15.

Lan geometri, segienam (heksagon) yaiku wangun segiakeh kanthi asma lan sisi cacahipun enam titik sudut.Wangun segienam katata (beraturan) ndhuweni simbol Schläfli {6}.

Segienam beraturan
Hexagon.svg
Segienam Katata(beraturan), {6}
sisi lan titik sudut 6
[[Simbol Schläfli {6}
t{3}
Diagram Coxeter–Dynkin CDW ring.pngCDW 6.pngCDW dot.png
CDW ring.pngCDW 3.pngCDW ring.png
Grup simetri Dihedral (D6)
Luas
(s=panjang sisi)
A = \frac{3 \sqrt{3}}{2}s^2
 \simeq 2.598076211 s^2.
Sudut dalam 120°

Segienam Katata (beraturan)[sunting | sunting sumber]

Wagun segienam katata inggih punika ngadahi dawa utawa panjang sisi lan gedhe wujud sudut ingkang sami wujud lan gedhenipun. Sudut ing segienem ngadahi sudut 120°°. Segienam katata ndhuweni enam simetri garis lan 6 simetri puter.

Jembar saking wangun segienem katata ngadahi dawa utawi panjang sisi s kaitung kanthi rumus A = \frac{3 \sqrt{3}}{2}t^2 \simeq 2.598076211 s^2., sedangkan kelilingnya 6t\,\!, diameter gedhe 2t\,\!, lan diameter ciclik t\sqrt{3}\,\!.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segienem&oldid=831010"