Sami Yusuf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sami Yusuf
[[Image:Biografi-sami-yusuf-250x250.jpg|150px|alt=|Sami Yusuf]]
Sami Yusuf
Latar wuri
Jeneng Siamak Rad-manesh (Farsi: سيامک رادمنش)
Lair Juli 1980 (age 33–34)
Génré Spiritique
Pegawéyan penyanyi, pencipta lagu, komposer, produser dan musisi multi-instrumentalis
Instrumèn piano, keyboard, biola, tar, santour, tombak, tabla, tar, oud,
Taun aktif 2003–present
Label ETM International 2009-Present
Magepokan karo Ian Brown, Sezen Aksu, Conner Reeves
Situs wèb SamiYusufOfficial.com

Sami Yusuf yaiku sawijining penyanyi sarta penulis tembang Inggris, komposer, produser, lan uga musisi.[1]


Lair[sunting | sunting sumber]

Sami Yusuf lair tanggal 1 Juli 1980 ingAzeri .[1] Dheweke lair saka kulawarga pemusik.[2] Dheweke asale saka Iran Teheran.[3]

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Yusuf yaiku anak ragil saka kulawarga trah Azerbaijan kang netep ing London. Banjur Yusuf nikah karo sawijining wanita saka Jerman.[4]


Sami lan Musik[sunting | sunting sumber]

Sami ndadekake musike sing Islami nduweni makna dhewe. Nyinaoni instrumen musik sakawit nom ndadekake dheweke nduweni minat karier jroning musik lan nulis. Ing umure sing isih kaetung nom, dheweke wis bisa dolanan piano, biola, tar]], tombak, santour, DAF, tabla, lan oud. Dheweke uga nduweni swara kang apik lan pengerten marang harmoni musik. Debut album utamane kang judhule album inovatif, Al-Muallim wis kaadol kurang luwih 3 yuta copy lan kasil entuk penggemar ing Timur Tengah, Afrika Utara, lan negara-negara ing Asia Tenggara.[1]

Akeh wong kang seneng marang gagahe lan tata kramane, saengga akeh penggemar niru apa kang dilakokake dening Sami jroning lagune. Penggemare uga ngakoni menawa tembange Sami bisa ngowahi uripe dadi luwih apik.[1]


Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Sami nate sinau ing Lembaga Royal Academy of Music, sawijining lembaga kang paling apik jroning donya musik, ana ing London, Inggris.[5]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Ing wulan Juli 2009, dheweke entuk gelar doktor saka Roehampton University kanggo kontribusi kang luar biasa ing bidang musik.[3]

Samipun nate mlebu jroning berita luar negri kayata CNN, BBC, ABC, Al Jazeerah, lan saben saluran TV utama ing Timur Tengah lan Turki.[1] Majalah Time uga muji dheweke kalebu Bintang rock Islam lan Kaum [[]Muslim]] Inggris sing paling kawentar ing donya.[6]


Sami Yusuf nolak kawentaran,posisinya sing dadi seniman yaiku kapercayan suci lan dikurmati jroning nglayani sapadha-padha manungsa. Dheweke ora kenal rasa kesel dadi duta kamanungsan jroning badan amal kalebu sing dsponsori dening PBB, Save the Children kang tujuane kanggo njunjung korban banjir ing Pakistan taun 2010.[1]

Sami uga kalebu salah sawijining manungsa kang nduweni pengaruh ing [[Inggris[[ jroning dekade terakhir. Suwene 7 taun dheweke wis bisa ngowahi ati lan pikiran yutonan manungsa saka Timur Tengah, Eropa, Amerika Lor, lan Afrika Lor. [1]

Sami Yusuf uga didukung dening pamarintah Inggris dadi ujung tombak jroning upaya kanggo ngadhem-ngadhemi pamarintah Sudan supaya mandheg saka kekerasan ing propinsi Sudan wetan iku.[7]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Rilis: Juli 2003, wis kaadol luwih saka 2 yuta, single: "Al-Mu'allim" dan "Doa".[3]
Rilis: September 2005, wis kaadol luwih saka 4 yuta, single: "Hasbi Rabbi", "Mother" dan "Munajat".[3]
Rilis: Juli 2010.[3]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)[1] Sami Yusuf(diaksés tanggal 14 September 2011)
  2. ^ (id)[2] Sami Yusuf(diaksés tanggal 14 September 2011)
  3. ^ a b c d e (id)[3] Sami Yusuf(diaksés tanggal 14 September 2011)
  4. ^ (id)[4] Sami Yusuf(diaksés tanggal 14 September 2011)
  5. ^ (id)[5] Sami Yusuf(diaksés tanggal 14 September 2011)
  6. ^ (id)[6] Sami Yusuf(diaksés tanggal 14 September 2011)
  7. ^ (id)[7] Sami Yusuf(diaksés tanggal 14 September 2011)
  8. ^ (id)http://event-jakarta.com/index.php?option=com_content&view=article&id=137:bulan-fitri-sami-yusuf-konser-di-jakarta&catid=52:hot-news] Sami Yusuf(diaksés tanggal 14 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sami_Yusuf&oldid=832786"