Ramires

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ramires
Ramires Santos do Nascimento
Informasi pribadi
Jeneng pepak Ramires Santos do Nascimento
Tanggal lair 24 Maret 1987 (umur 27)
Papan lair Barra do Piraí, Rio de Janeiro, Brasil
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in) [1]
Posisi pamain Gelandang
Informasi klub
Klub saiki Chelsea
Nomer 7
Karir remaja
? Royal Sport Club[2]
2005–2006 Joinville
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2006–2008 Joinville 14 (3)
2007–2008 Cruzeiro (silihan) 32 (3)
2008–2009 Cruzeiro 29 (7)
2009–2010 Benfica 26 (4)
2010– Chelsea 67 (8)
Tim nasional
2008 Brasil U23 8 (0)
2009– Brasil 30 (3)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 23.00, 28 Oktober 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 23.30, 11 September 2012 (UTC)


Ramires Santos do Nascimento (lair ing Barra do Piraí, Rio de Janeiro, Brasil, 24 Maret 1987; umur 27 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan sing asalé saka Brasil sing main minangka gelandang kanggo Chelsea ing Liga Primer Inggris lan Brasil.

Remires naté main kanggo Cruzeiro lan Benfica sadurunge gabung karo Chelsea ing wulan Agustus 2010. Para fans Chelsea mènèhi sebutan Rambo kanggo panjenengané amarga semangat pantang nyerah, kacepatan, lan katahanan staminané ing saben pertandhingan.

Ing taun 2008, Ramires kamasuk ing skuat timnas Brasil U23 sing éntuk medali perunggu ing Olimpiade Beijing 2008.

Karir klub[sunting | sunting sumber]

Cruzeiro[sunting | sunting sumber]

Ing Januari 2008, Ramires gabung karo Cruzeiro saka Joinville kanthi biji transfer $300.000 kanggo mangsa kontrak limang taun.[3] Dening para fans klub lan media ing papan kuwi Ramires dijuluki "Queniano Azul", utawa "Blue Kenyan" amarga katahanan staminané kaya para atlet mlayu Kenya sasuwéné nganggo kostum biru Cruzeiro.[4]

Benfica[sunting | sunting sumber]

Ing 21 Mei 2009, Ramires gabung karo Benfica kanggo mangsa kontrak limang taun kanthi biji transfer €7,5 juta.[5][6] Ramires dadi bagian penting tim utama Benfica nalika wés kasil ngawinaké gelar Liga Portugal lan Taça da Liga (Piala Liga) ing musim 2009-10, musim kapisan lan gur pisan bareng Benfica. Benfica salanjuté ngadol kanduwènan kontrak Ramires 50% kanggo pihak katelu, Jazzy Limited kanthi biji €6 juta.[7]

Chelsea[sunting | sunting sumber]

Chelsea, Benfica lan pihak katelu entuk kesepakatan kanggo transfer Ramires ing Chelsea, kanthi biji transfer €22 juta ing 4 Agustus 2010.[8][9][10] Ramires kanthi resmi gabung karo Chelsea ing 13 Agustus 2010 kanthi kontrak durasiné petang taun. Ramires nganggo kostum nomor geger 7 sing sadurungé dinggo Andriy Shevchenko.[11]

Tanggal 28 Agustus 2010, Ramires nglakokaké debut kanthi mlebu minangka pemain pangganti nalika kamenangan kandang 2–0 karo Stoke City.[12] Panjenengané uga nglakokaké debut kanthi main 90 menit ing 11 September 2010, nalika kamenangan tandang 3–1 karo West Ham United.[13] Tanggal 24 Januari 2011, Ramires nyetak gol liga sing kapisan nalika kamenangan tandang 4–0 karo Bolton Wanderers.[14] Ing 20 Maret 2011, Ramires nyetak gol liga kaloroné nalika kamenangan kandang 2–0 karo Manchester City.[15]

Tekan musim 2010–2011 rampung, Ramires ngoleksi 2 gol saka 41 main ing kabèh kompetisi. Golé ing gawang Manchester City F.C. dipilih dadi "Goal of The Season" déning fans Chelsea.[16]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Cruzeiro
  • Campeonato Mineiro (2): 2008, 2009
Benfica
Chelsea

Tim nasional[sunting | sunting sumber]

Brasil

Individual[sunting | sunting sumber]

  • Gol Chelsea Terbaik Musim 2010–11 (vs. Manchester City, 20 Maret 2011.)
  • Gol Chelsea Terbaik Musim 2011–12 (vs. Barcelona, 24 April 2012.)[17]
  • Pemain Chelsea Terbaik versi Para Pemain: 2012[17]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Ramires | Profile, Biography & Pictures". chelseafc.com. http://www.chelseafc.com/page/PlayerProfileDetail/0,,10268~48734,00.html. Retrieved 17 October 2011.
  2. ^ Manoel Alves. "Barra do Piraí presta homenagem ao craque Ramires", Diário do Vale, 30 July 2009. diaksès tanggal 17 October 2011.  (pt)
  3. ^ "Ramires fica em definitivo no Cruzeiro" (in Portugis). Mercadofutebol.com. 2007-11-13. http://www.mercadofutebol.com/noticia/ramires-fica-em-definitivo-no-cruzeiro. Retrieved 2008-04-15.
  4. ^ Jones, Simon. "Chelsea in £20m Ramires raid! Champions bid for Brazilian World Cup midfielder", Daily Mail, 22 July 2010. 
  5. ^ "Cruzeiro confirma venda de Ramires para o Benfica" (in Portugis). Estadão. 2009-05-21. http://www.estadao.com.br/noticias/esportes,cruzeiro-confirma-venda-de-ramires-para-o-benfica,374797,0.htm. Retrieved 2009-05-22.
  6. ^ "Ramires Agrees Benfica Move". ESPNSTAR.com. 2009-05-22. http://www.espnstar.com/football/news/detail/item273402/RAMIRES-AGREES-BENFICA-MOVE/. Retrieved 2009-05-22.
  7. ^ "Sport Lisboa e Benfica - Futebol SAD announces disposal of a percentage of athlete Ramires' financial rights.", CMVM.pt, 20 June 2010. diaksès tanggal 4 October 2010. (Portugis) 
  8. ^ "Sport Lisboa e Benfica - Futebol SAD announces agreement in principle with Chelsea FC for transfer of the athlete Ramires.", CMVM.pt, 4 August 2010. (Portugis) 
  9. ^ "Chelsea complete signing of Brazil midfielder Ramires", BBCSport, 2010-08-04. diaksès tanggal 2010-08-08. 
  10. ^ "Ramires transfer confirmed". Planet Benfica. 2010-08-04. http://www.planetbenfica.co.uk/news.php. Retrieved 2010-08-08.
  11. ^ "RAMIRES SIGNS FOR CHELSEA". chelseafc.com. 13 August 2010. http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2121853,00.html. Retrieved 13 August 2010.
  12. ^ "Chelsea 2 - 0 Stoke City". ESPN Soccernet. 2010-08-28. http://soccernet.espn.go.com/report?id=292902&cc=5739&league=ENG.1. Retrieved 2010-08-30.
  13. ^ "West Ham 1–3 Chelsea", BBC Sport, 11 September 2010. 
  14. ^ "Bolton 0-4 Chelsea", BBC Sport, 24 January 2011. 
  15. ^ "Chelsea 2–0 Man City", BBC Sport, 20 March 201. 
  16. ^ "Cech Wins the Big One". 19 May 2011. http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2363410,00.html.
  17. ^ a b "Mata The Main Man", chelseafc.com, Chelsea FC, 11 May 2012. 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ramires&oldid=837237"