David Luiz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
David Luiz
David Luiz Moreira Marinho.jpg
Luiz playing for Chelsea
Informasi pribadi
Jeneng pepak David Luiz Moreira Marinho
Tanggal lair 22 April 1987 (umur 27)
Papan lair Diadema, Brazil
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi pamain Defender
Informasi klub
Klub saiki Chelsea
Nomer 4
Karir remaja
1999–2001 São Paulo
2001–2005 Vitória
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2006–2007 Vitória 26 (1)
2007 Benfica (loan) 10 (0)
2007–2011 Benfica 72 (5)
2011– Chelsea 12 (2)
Tim nasional
2007 Brazil U20 2 (0)
2010– Brazil 5 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 8 May 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 27 March 2011


David Luiz (lair 22 April 1987) utawa kang nduweni jeneng jangkep David Luiz Moreira Marinho iku salah siji pemain bal-balan kang asale saka Brasil, lan saiki dheweke ana ing Chelsea F.C., Liga Utama Inggris.[1] Dheweke anggone bal-balan iku dadi bek tengah, saliyane iku uga bisa dadi bek kiwa utawa tengen.[1]

David Luiz lair ing Diadema, São Paulo, Brasil. David Luiz melu ing Esporte Clube Vitória nalika umur 14 taun. Sadurunge dheweke ana ing São Paulo FC, nalika bal-balan dheweke wiwitane dadi gelandang bertahan utawa midfilder. David Luiz banjur dadi bek tengah lan isa trampil lan anggone bal-balan apik nalika dadi bek tengah. [1] Luiz mlebu kanthi resmi ing Esporte Clube Vitória wiwit taun 2006, menag mungsuh Santa Cruz Futebol Clube ing Copa do Brazil.[1]

Ing tingkat paling elek, yaiku divisi telu, Davis Luiz bisa nggawa Esporte Clube Vitória munggah ing divisi loro lan oleh juwara loro.[1] Ing tanggal 31 Januari 2007, Luiz gabung karo Sport Lisboa e Benfica. Ing taun kang pisannan ing Benfica, dheweke anggone bal-balan ora isa kanthi luwes lan prigel kaya biyasane. Nalika ing Piala UEFA mungsuh Paris Saint-Germain ing Parc des Princes, dheweke karo Anderson dadi bek tengah, nggantikake Luisao kang lagi lara. S.L. Benfica kalah 2-1, nanging maju ing babak teruse. amarga menangjumlahe gol.[2] Tanggal 31 Januari 2011, David Luiz melu ing Chelsea F.C. kanthi prabeya € 25 yuta, suwene limang taun kontrak. Dheweke pisanan melu bal-balan resmi ing Chelsea nalika tanggal 6 Februari, ngganteni José Bosingwa.[2]

cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e www.chelseafc.com (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b soccernet.espn.go.com (diakses tanggal 15 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Luiz&oldid=830523"