Neymar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Neymar
Neymar
Informasi pribadi
Jeneng pepak Neymar da Silva Santos Júnior
Tanggal lair 5 Februari 1992 (umur 22)
Papan lair Mogi das Cruzes, São Paulo, Brasil
Dhuwur 1.74 m (5 ft 9 in)[1]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Santos
Nomer 11
Karir remaja
2003–2009 Santos
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2009–kini Santos 158 (81)
Tim nasional
2009 U-17 Brasil 3 (1)
2011 U-20 Brasil 7 (9)
2010–kini Brasil 15 (8)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 14 Desember 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 12 Oktober 2011


Neymar da Silva Santos Júnior utawi asring dipun sebat Neymar (lair ing Mogi das Cruzes, São Paulo, Brasil, 5 Februari 1992; umur 22 taun) inggih menika pamain bal-balan saking Brasil ingkang sakmenika mapan wonten Santos FC[2]. Panjenenganipun bal-balan kanggé Brasil ing taun 2010, lan mbela timnas Brasil U-23 wonten ing Olimpiade London 2012.

Wekadal yuswa 19 taun, Neymar kapilih dados juwara 1 pemain bal paling sae ing warsa 2011, ing warsa 2010 Neymar dados juwara 3.[3] Lajeng ing warsa 2012, Neymar pikantuk juwara 1 malih. Ing warsa 2011 Neymar mlebet nominasi FIFA Ballon d'Or, lan menangake FIFA Puskás.[4]

Neymar ndherek tim Santos wiwit taun 2003 ing tim junior. Lajeng mlebet ing tim senior ing taun 2009. Ing warsa menika Neymar kapilih dados Pemain Nom kang paling apik ing taun 2009 Campeonato Paulista. Lajeng Neymar dados pemain paling sae ing Santos lan pikantuk Campeonato Paulista 2010. Sanes menika Neymar ugi dados pemain ingkang ngasilaken gol paling kathah ing Copa do Brasil 2010 kanthi 11 gol. Ing warsa 2010 Neymar saged damel 42 gol ing 60 pertandhingan. Lajeng ing warsa 2011 Neymar kapilih ugi dados pemain ingkang paling sae. Ing warsa menika ugi Santos saged menangake Copa Libertadores 2011 ing wekdal menika Neymar damel 6 gol lan main kaping 13. Ing warsa 2011 ugi Neymar pikantuk bal perunggu ing 2011 FIFA Club World Cup, nalika Santos kalah saking Barcelona,

Wiwitanipun ing bal-balan[sunting | sunting sumber]

Neymar da Silva Santos, Júnior miyos ing Mogi das Cruzes, São Paulo, putra saking Neymar da Silva Sr kaliyan Nadine Santos. Piyambakipun dados pewaris nama saking ingkang rama. Ramanipun Neymar ugi mantan pemain bal-balan.[5] Neymar wiwitanipun saking futsal lan bal-balan ing margi.[6]

Wekdal warsa 1992, Neymar pindhah bebarengan kulawarga ing São Vicente, wonten ngriku piyambakipun miwiti bal-balan wonten Portuguesa Santista.[7] Lajeng, ing yuswa 2003, Neymar pindhah ing Santos, Neymar tumut ing Santos FC.[8] Saking gaji bal-bamar pikantuk gaji 10.000 reais saben sasi, ing yuswa 16, 25.000 reais saben sasi. Ing Yuswa 17, Neymar napakasmani kontrak profesional wonten Santos ugi pikantuk sponsor. [9]

Transfer ing FC Barcelona[sunting | sunting sumber]

Pemain bal saking Brasil menika pindhah saking Santos menyang FC Barcelona. Saking twitter resminipun, Barcelona ngaturaken warta bilih antawaisipun Neymar kaliyan Barcelona sampun sarujuk teken kontrak dangunipun gangsal taun.[10]

Miturut ramanipun Neymar, wonten nem tawaran saking tim-tim ageng, ingkang paling ageng saking Chelsea F.C., ananging Neymar boten mikir tim saking London kasebut.[10] Ingkang ndadosaken penggalihipun Neymar namung Real Madrid CF lan FC Barcelona.[10]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Santos

Tim junior[sunting | sunting sumber]

Neymar miwiti bal-balan mlebet tim Santos FC, ​​ingkang ngontrak wiwit 2003. Akademi bal-balan Santos sampun kasil pemain-pemain Brasil ingkang misuwur, kados Bruno Martins Coutinho, Clodoaldo , Diego Walsh, Elano lan Alex. Sanes menika kalebet Pepe, Pelé lan Robinho ugi saking Peixe. Ing akademi Neymar kepanggih kaliyan Paulo Henrique Ganso ingkang dados kanca ingkang raket.

Nalika umur 14 taun, Neymar lunga menyang Spanyol badhe mlebet Real Madrid. Wekdal menika Real nembe dipunsengkuyung dening Ronaldo, Zinedine Zidane lan Robinho. Ananging Santos dipunbayar 1 juta real supados tetep ing Santos. Neymar banjur mlebet tim Santos senior wekdal warsa 2009.

Tim Nasional[sunting | sunting sumber]

Neymar ing Timnas Brasil ketingal moncer sanget. Neymar sampun mlebet timnas wiwit yuswa 17 taun, mlebet ing timnas Brazil U-17. Samenika Neymar sampun mlebet ing timnas senior.

Brazil

Individu[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Neymar ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Neymar&oldid=864932"