Pra-Paskah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taun Liturgi
Gréja Ritus Kulon
Gréja Ritus Wétan

Salebetipun agami Kristen, mangsa Pra-Paskah (basa Inggris: Lent) inggih punika mangsa ingkang ngrumiyini Paskah. Mangsa puniki nyakup sekawandasa dinten sadèrèngipun Kemis Pethak.

Menawi Paskah punika mèngeti Yesus wungu saking séda sasampunipun pejahipun ing salib, mangsa Pra-Paskah magepokan kaliyan cecawis Peken Suci, ingkang mèngeti kedadosan ingkang nuju dhumateng paukuman Yesus déning Kakaisaran Romawi. Puniki dumados ing taun 29 masehi.

Wonten sekawandasa dinten salebetipun mangsa pra-paskah ingkang dipuntengeri kanthi pantang saking panganan lan kanikmatan, lan tindak keduwung sanèsipun.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Ensiklopedia Katholik, 1908: Lent. Historical development.

Cithakan:Katolik-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pra-Paskah&oldid=830085"