Kakaisaran Romawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Imperium Romanum
Karajan Romawi
LocationRomanEmpire.png
Kakaisaran Romawi nalika jaya-jayané (117 Masehi)
Motto:
"Senatus Populusque Romanus"
(Basa Latin: "Senat lan Rakyat Romawi.")
Basa Resmi Basa Latin lan Basa Yunani
Agama Agama Romawi, Yahudi, Kristen, Agama Mesir sbj.
Ibu kutha Roma lan banjur Konstantinopel
Kepala Negara Raja -> Konsul -> Kaisar
Wilayah ...
Pedunung ~30 yuta (Tahun 6 Masehi).
Valuta Denarius
Masa jumeneng 753 SM-476 / 1453

Kakaisaran Romawi (Latin: IMPERIVM ROMANVM utawa Imperium Romanum) iku sawijining entitas politik kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah entitas politik iki wiwité saka didegakéné kutha Roma ing Italia ing taun 753 SM. Wilayah jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti Mesir ing kidul lan Mesopotamia (Irak) ing ujung wétan. Kakaisaran iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun 476 (CDLXXVI). Pangaruh kakaisaran iki nganti tekan Asia. Konon negara Funan ing Vietnam uga kena pangaruh Kekaisaran Romawi nganti ngetokaké mata dhuwit standar.

Daftar Provinsi[sunting | sunting sumber]

Daftar Provinciae (provinsi) Romawi ing basa Latin:

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kakaisaran_Romawi&oldid=840089"