Peken Suci

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taun Liturgi
Gréja Ritus Kulon
Gréja Ritus Wétan

Peken Suci utawi Minggu Suci (basa Latin: Hebdomada Sancta, utawi ugi dipunsebat Hebdomas Maior (Peken/Minggu Ageng); basa Yunani: Μεγάλη Εβδομάδα, /Megali Evdomada/ (Peken/Minggu Ageng)) salebetipun agami Kristen inggih punika setunggal peken wiwit Minggu Palem (ugi dipunsebat Minggu Sangsara) dumugi Setu Suci/Setu Sepi, ingkang salajengipun dipunterasaken dinten Paskah. [1] Istilah "Peken Suci" langkung umum dipunginakaken katimbang "Minggu Suci", amargi wonten karancuan antawisipun "minggu" minangka peken lan "minggu" minangka dinten (éwasemanten ingkang dipunmaksud ing mriki inggih punika "peken", sanès dinten Minggu).


Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Peken_Suci&oldid=829912"