Piala Asia AFC 2011

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Piala Asia AFC 2011
2011 AFC Asian Cup (Basa Inggris)
كأس الأمم الآسيوية لكرة القدم 2011 (Basa Arab)
200px
Logo Resmi Piala Asia AFC 2011
Informasi turnamen
Tuan omah Flag of Qatar Qatar
Tanggal 729 Januari
Tim peserta 16
Papan penyelenggaraan 5 (di 2 kota)
Hasil turnamen
Juwara Gold medal blank.svg Flag of Jepang Jepang (gelar ke-4)
Juwara kaloro Silver medal blank.svg Flag of Australia Australia
Juwara katelu Bronze medal blank.svg Flag of Koréa Kidul Koréa Kidul
Juwara kapapat Flag of Uzbekistan Uzbekistan
Statistik turnamen
Gunggung pertandingan 31
Gunggung gol 89 (2.87 per pertandingan)
Gunggung penonton 285.522 (9.210 per pertandingan)
Panyithak gol paling akèh Flag of Korea Selatan Koo Ja-Cheol (5 gol)
Kartu Kartu kuning 75 (2.42 per pertandingan)
Kartu BookedBooked againSent off (0.06 per pertandingan)
Kartu Kartu merah (0.1 per pertandingan)
2007
2015

Piala Asia AFC 2011 yaiku tetandhingan bal-balan kang arupa edhisi ka-limolas (15) jroning turnamèn Piala Asia AFC, kanthi puputan ing putaran finalé kadadéan ing tlatah Qatar, tanggal 7 nganthi 29 Januari 2011. Lan Qatar bisa dadi tuan omah kapindho jroning Piala Asia AFC, sawisé 1988.

Turnamèn iki dimenangaké déning Jepang, sawisé menang ing pertandingan final saka Australia sawisé liwat tambahan wektu kanthi skor 1–0, sawisé main imbang 0–0 jroning 90 menit pisanan ing pertandingan final ing Stadion Internasional Khalifa, Doha. Minangka pamenang turnamen edhisi iki, Jepang duwé hak makili Asia ing Piala Konfederasi FIFA 2013 sing bakal digelar ing Brasil. Sauntara kuwi, Korea Kidul ngraih juwara katelu sawisé menang kanthi skor 3–2 saka Uzbekistan jroning pertandingan parebutan papan katelu ing Stadion Jassim Bin Hamad, Doha.

Bal resmi pertandingan edhisi iki ya iku bal gawéyan Nike, ya iku Nike T90 Ascente.[1][2]

Maskot[sunting | sunting sumber]

Maskot resmi turnamèn edhisi iki ya iku kulawarga jerboa, sawijining kéwan pengerat sing ditemokaké ing segara wedhi Qatar.[3] Jeneng saben karakter didhasaraké marang lokasi ing lor, kidul, kulon, lan wétan Qatar.[3]

Kulawarga digambaraké lan kapérang dadi 5 wong anggota kulawarga.

Status Jeneng Dasa nama
Bapak Zkriti Dhaérah Zekreet ing kulon Qatar
Ibu Tranaa Dhaérah Turayna ing kidul Qatar
Anak kapisanan (wadon) Freha Dhaérah Freha ing lor Qatar
Anak kaloro (lanang) Saboog Jeneng umum kanggo jerboa ing tlatah Teluk basa Arab, kang dikaitake kanthi kacepetan
Anak katelu (lanang) Tmbki Dhaérah Timbic ing kutha Qatar

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]