Teluk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teluk Kells ing Irlandia

Teluk yaiku bagéyan banyunan (laut) kang njorok marang dharatan.[1] Teluk yaiku sawijining wilayah banyu kang sebagéyan gedhé diubengi déning lemah. Teluk umumé duwé kahanan kang luwih anteng tinimbang dhérah laut liyané, amarga lemah utawa dharatan ing sakubenge ngadhangi ombak utawa gelombang lan angin kang gedhe.[2] Sawijining teluk kang gedhe disebut laut. Teluk biasane minangka inlet panté kang duwe bentuk bunder utawa oval kanthi celah mlebu kang sempit.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1]
  2. ^ a b (id)[2]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teluk&oldid=835337"