Kaca Utama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Main Page)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ꦱꦸꦒꦼꦁ​ꦫꦮꦸꦃ​ꦮꦺꦴꦤ꧀ꦠꦼꦤ꧀​ꦲꦶꦁ​ꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦢꦶꦪ​ꦲꦧꦱ​ꦗꦮꦶ
Sugeng Rawuh Wonten ing Wikipédia Abasa Jawi


margin-right:20px
Tumut ngregengaken Wikipedia basa Jawi?

Sapunika wonten 47.653 artikel kanthi 21.906 panganggé ingkang kacathet.
You don't speak Javanese? Find more about this language!


Budaya
Budaya
Èlmu
Èlmu
Filsafat
Filsafat
Geografi
Geografi
Jawa
Jawa
Sejarah
Sajarah
Masyarakat
Sosiologi
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
Wayang
Wayang
Artikel pinilih wulan punika
JKT48 revisi kaping 4JKT48 revisi kaping 4.jpg

JKT48 Yaiku Grup Idol saka Indonèsia sing diproduseri kaliyan Yasushi Akimoto saka Jepang. Grup Idol iki salah sawijining sedulur AKB48 kaping pisan ing njoboné Jepang, lan ngadek ing Jakarta JKT48 yaiku salah sawijining Sedulur saka AKB48 dhuwé konsép sing padha, yaiku "Idol sing bisa ketemu lan pachalaton saben dina. JKT48 dhuwé teater tetep ing Fx Sudirman Lanté 4 lan ngadekaké konser saben minggu muthi ana.

JKT48 arep digawé tanggal 11 September 2011 ing acara AKB48 sing di dadekaké ing Makuhari Messe ing Chiba. wawancara kanggo peserta dilangsungaké nganti pamungkase wulan séptember, lan audisi finalé kanggo finalis padha 8 Oktober 2011 - 9 Oktober 2011 Jumlahing pendaftar nganti 1200 Peserta sing diwawancarai, ana 51 peserta sing lolos selèksi tahap kaping pindo. Audisi tahap ènggal dianakaké tanggal 2 November 2011. Sawisé disaring nganggo joget tembang "Heavy Rotation" lan dikon nyanyi tembang sing disenengi, 28 peserta ketampa ing Audisi JKT48 tahap ènggal. Produser Yasushi Akimoto Menyang Jakarta kanggo nganakaké Audisi. Nalika ditakoni bab standaring seléksi, jarènè Akimoto, " Ngenani pemilihan anggota, ciri-ciri saka daèrah ora penting, sing penthing yaiku pesona saking cah wadon saka Indonesia lan negara liyani kuwi padha. kita luwih mentingi kepribadian sing becik, nalika ana saka sak sekolahan ya ora napa-napa, malah tambah apik" ujaré.

Generasi kaping pisan di tepangaké tanggal 3 November 2011. Ana 28 peserta sing ketampa ing tahap ènggal, salah sawijing personil JKT48 Generasi 1 kuwi asli saka jepang, yaiku Rena Nozawa lan Ayana Shahab. nanging saiki netep ing Indonesia.Produser Yasushi Akimoto ndawuh JKT48 kuwi bisa dadi " Jembatan Persahabatan wantara Indonesia lan Jepang


Artikel sabanjuré

Artikel pilihan sanèsipun...


Gambar pinilih wulan punika
Panjat pinang climbing.jpg
   
Prakawis Wikipèdia Jawi

Proyèk Wikipedia punika gadhah don ndamel bauwarna ingkang pepak piyambak ing sedaya basa ing saubengipun donya. Wonten kaca punika, sinten kémawon ingkang ngersakaken ngasta Wikipédia ing basa Jawi saged amujudaken. Saged mawi basa Jawi krama utawi saged ugi ing basa ngoko. Ananging manawi saged, langkung saé nyerat mawi basa krama. Isi Wikipedia wonten saandhaping Lisensi Dhokumèntasi Bébas GNU, tegesipun inggih bébas kaliyan bakal bébas ngantos salaminipun. Ugi kapurih kersa mriksani hak cipta kanggé katrangan langkung prakawis hak cipta, sumber kabikak, saha isi bébas. Kanggé pacoban mangga nyobi nyunting ing kothak wedhi
(katrangan ing basa Jawa ngoko)

Prastawa énggal
  • 1 Desember 2013 Misi dhumateng rembulan ingkang kaping sepindhah RRC, Chang'e 3, suksès dipunluncuraken.
  • 1 Desember 2013 Bentrokan antawis demonstran anti-pamaréntah lan pendhukung pamaréntah andadosaken sekawan jiwa tiwas lan sèket pitu tatu ing Bangkok.

sunting

20 Agustus wonten ing sajarah

Prastawa sanèsipun wonten ing 20 Agustus sunting


Wikimedia-logo-20px.png Proyèk Wikimedia kagandhèng

Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

Wiktionary
Bausastra Jawi
Wikibooks
Buku tèks kaliyan manual bébas abasa Jawi
Wikidata
Basis data bébas
Commons
Berkas multimédhia bébas
Wikispecies
Prakawis spésies
Wikinews
Sumber warta bébas
Wikiquote
Kumpulan kutipan
Meta-Wiki
Ko'ordinasi proyèk Wikimedia


Wikipedia-logo-20px.png Wikipédia wonten ing basa sanèsipun
  • Langkung saking 2.000.000 artikel:

English

  • Langkung saking 200.000 artikel:

Deutschfrançaispolski日本語italianoNederlandsespañolportuguêsрусскийsvenska中文norsk bokmålsuomi

  • Langkung saking 100.000 artikel:

catalàукраїнськаTürkçečeštinamagyarromânăVolapükEsperantodanskslovenčina한국어العربيةBahasa IndonesiaBahasa Melayu

  • Langkung saking 50.000 artikel:

עבריתTiếng Việtlietuviųslovenščinaсрпски / srpskiбългарскиeestiفارسیhrvatskiनेपाल भाषाSimple EnglishKreyòl ayisyennorsk nynorsk

  • Langkung saking 25.000 artikel:

galegoไทยతెలుగుΕλληνικάeuskaraCebuanoहिन्दीмакедонскиქართულიLatinaLëtzebuergeschbosanskibrezhonegíslenska

Daftar pepakStatistik multibasa
Ko'ordinasi multibasaMiwiti Wikipedia énggal

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaca_Utama&oldid=866925"