Kaca Utama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Main Page)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ꦱꦸꦒꦼꦁ​ꦫꦮꦸꦃ​ꦮꦺꦴꦤ꧀ꦠꦼꦤ꧀​ꦲꦶꦁ​ꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦢꦶꦪ​ꦲꦧꦱ​ꦗꦮꦶ
Sugeng Rawuh Wonten ing Wikipédia Abasa Jawi


margin-right:20px
Tumut ngregengaken Wikipedia basa Jawi?

Sapunika wonten 47.633 artikel kanthi 21.693 panganggé ingkang kacathet.
You don't speak Javanese? Find more about this language!


Budaya
Budaya
Èlmu
Èlmu
Filsafat
Filsafat
Geografi
Geografi
Jawa
Jawa
Sejarah
Sajarah
Masyarakat
Sosiologi
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
Wayang
Wayang
Artikel pinilih wulan punika
Pos strep.JPG

Lara gorokan streptokokus (Basa Indonésia: Faringitis streptokokus) yaiku penyakit sing disebabake dening bibit lelara kasebut “gugus bakteri streptokokus A”.Lara gorokan jinis iki namani gorokan, amandel (kelenjar sing cacahe loro wujude lonjong ing gorokan, ing mburi cangkem), lan bisa uga kothak swara (laring). Gejala umum kalebu panas, lara gorokan (uga sinebut pancingen), lan abuhing kelenjar (sinebut kelenjar getah bening) ing gulu. Lara gorokan Streptokokus nyebabake 37 kasus lara gorokan sing kedadeyan marang bocah cilik

Lara gorokan Streptokokus nyebar lumantar senggolan raket karo panandhang. Supaya 100 persen yakin yen wong ketaman lara gorokan Streptokokus, sawijining tes sinebut kultur gorokan prelu dilakoni. Ewasemono, tanpa tes kasebut, kasus sing memper lara gorokan mengkono bisa ditemtokake saka gejala sing tuwuh. Ing kasus-kasus sing memper utawa wis pesthi, antibiotik (obat sing mbrastha bakteri) bisa nyegah penyakit mundhak parah lan bisa nyepetake kasarasan.

Lara gorokan Streptokokus disebabake dening bibit lelara (utawa bakteri) sinebutStreptokokus gugus A beta-hemolitik utawa group A beta-hemolytic streptococcus (GAS). Bibit lelara liya uga bisa nyebabake pancingen. Lara gorokan Streptokokus nyebar langsung saka senggolan raket karo panandhang. Wong akeh sing nglumpuk dadi siji ing saenggon, kayata ing militer utawa sekolahan, bisa nyepetake sumebaring penyakit ki. Bibit penyakit sing wis garing lan tinemu ing lebu ora bisa njalari wong lara. Bibit teles, kaya ta sing tinemu ing sikat untu, bisa marahi wong lara nganti sasuwene 15 dina. Bibit-bibit penyakit iki bisa urip ing pangan senajan arang kedadeyane, lan bisa nyebabake lara marang wong sing mangan pangan mau.Rolas persen bocah sing ora nuduhake gejala lara gorokan iki nggawa bibit GAS ing gorokane.

Artikel Sabanjuré

Artikel pilihan sanèsipun...


Gambar pinilih wulan punika
The Blackstone.jpg
   
Prakawis Wikipèdia Jawi

Proyèk Wikipedia punika gadhah don ndamel bauwarna ingkang pepak piyambak ing sedaya basa ing saubengipun donya. Wonten kaca punika, sinten kémawon ingkang ngersakaken ngasta Wikipédia ing basa Jawi saged amujudaken. Saged mawi basa Jawi krama utawi saged ugi ing basa ngoko. Ananging manawi saged, langkung saé nyerat mawi basa krama. Isi Wikipedia wonten saandhaping Lisensi Dhokumèntasi Bébas GNU, tegesipun inggih bébas kaliyan bakal bébas ngantos salaminipun. Ugi kapurih kersa mriksani hak cipta kanggé katrangan langkung prakawis hak cipta, sumber kabikak, saha isi bébas. Kanggé pacoban mangga nyobi nyunting ing kothak wedhi
(katrangan ing basa Jawa ngoko)

Prastawa énggal
  • 1 Desember 2013 Misi dhumateng rembulan ingkang kaping sepindhah RRC, Chang'e 3, suksès dipunluncuraken.
  • 1 Desember 2013 Bentrokan antawis demonstran anti-pamaréntah lan pendhukung pamaréntah andadosaken sekawan jiwa tiwas lan sèket pitu tatu ing Bangkok.

sunting

28 Juli wonten ing sajarah

Prastawa sanèsipun wonten ing 28 Juli sunting


Wikimedia-logo-20px.png Proyèk Wikimedia kagandhèng

Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

Wiktionary
Bausastra Jawi
Wikibooks
Buku tèks kaliyan manual bébas abasa Jawi
Wikidata
Basis data bébas
Commons
Berkas multimédhia bébas
Wikispecies
Prakawis spésies
Wikinews
Sumber warta bébas
Wikiquote
Kumpulan kutipan
Meta-Wiki
Ko'ordinasi proyèk Wikimedia


Wikipedia-logo-20px.png Wikipédia wonten ing basa sanèsipun
  • Langkung saking 2.000.000 artikel:

English

  • Langkung saking 200.000 artikel:

Deutschfrançaispolski日本語italianoNederlandsespañolportuguêsрусскийsvenska中文norsk bokmålsuomi

  • Langkung saking 100.000 artikel:

catalàукраїнськаTürkçečeštinamagyarromânăVolapükEsperantodanskslovenčina한국어العربيةBahasa IndonesiaBahasa Melayu

  • Langkung saking 50.000 artikel:

עבריתTiếng Việtlietuviųslovenščinaсрпски / srpskiбългарскиeestiفارسیhrvatskiनेपाल भाषाSimple EnglishKreyòl ayisyennorsk nynorsk

  • Langkung saking 25.000 artikel:

galegoไทยతెలుగుΕλληνικάeuskaraCebuanoहिन्दीмакедонскиქართულიLatinaLëtzebuergeschbosanskibrezhonegíslenska

Daftar pepakStatistik multibasa
Ko'ordinasi multibasaMiwiti Wikipedia énggal

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaca_Utama&oldid=866925"