Uranus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Planet Uranus

Uranus iku planet nomer 7 saking srengenge. Jarak planet iki sekang srengenge ± 2875 yuta km. Uranus duwe diameter ± 51.118 km lan duwe massa 14,54 ping massa Bumi. Periode rotasi planet iki 17,25 jam, periode evolusine 84 taun. Wujud planet iki mirip kaliyan Wulan, kelir permukaane ijo lan biru. Uranus duwe 18 satelit alami, antarane: Ariel, Umbriel, Miranda, Titania, lan Oberon.

Tata Surya
8planet.jpg
Planet: Merkurius | Venus | Bumi | Mars | Yupiter | Saturnus | Uranus | Neptunus
Planet cilik: Ceres | Pluto | Eris
Liyane: Srengéngé | Satelit | Asteroid | Komet | Sabuk kuiper | Awan oort


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uranus&oldid=805207"