Satelit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Satelit yaiku barang sing nglayang ing langit. Satelit ana 2 jenis yaiku satelit alam lan satelit gawéyan. Satelit alam iku satelit sing ana dhéwé utawa dudu gawéyané manungsa, umpamané rembulan kang arupa satelité bumi. Sauntara satelit gawéyan yaiku satelit gawéyané manungsa, lan digawé kanggo manéka kabutuhan, bisa digawé kanggo nonton, ndeleng cuaca, ngamati planèt liya, lan sapanunggalé.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Satelit&oldid=837484"