Loris Capirossi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Loris Capirossi
2005 0429 Loris Capirossi.jpg
Capirossi dijupuk taun 2005
Kabangsan Italia
Tanggal lair 4 April 1973 (umur 41)
Papan lair Castel San Pietro Terme, Bologna, Italy
Current team
Nomer motor 65

Loris Capirossi (lair ing Bologna, Italia, 4 April 1973; umur 41 taun) yaiku pambalap motoGP saka Italia. Dhèwèké jawara donya GP 125cc kaping loro yaiku taun 1990 lan 1991, uga dadi juwara donya GP 250cc ing taun 1998. Mangsa taun 2000 dhèwèké miwiti balapan GP 500cc kanthi gabung karo Alex Barros minangka Tim Emerson Honda Pons kang dipandhégani déning Sito Pons. Pambalap kang nduwèni nomer start 65 iki bisa ana ing urutan 7 klasemèn pungkasan ing taun 2000. Wiwit taun 2001 Loris lan Barros isih gabung saktim kanthi sponsor tim West, tim kang ganti jeneng dadi West Honda Pons kang bisa nggawa Loris ing mangsa balapan taun 2001 kasil ing urutan klasemèn pungkasan. Semana uga Loris Capirossi ing mangsa balapan MotoGP 2002, dhèwèké uga isih ning tim West Honda Pons.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Loris_Capirossi&oldid=830553"