Colin Edwards

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Colin Edwards
ColinEdwards.JPG
Kabangsan Amérika
Tanggal lair 27 Februari 1974 (umur 40)
Papan lair Houston, Texas
Current team
Nomer motor 5
Website www.colinedwards.com and www.texastornadobootcamp.com

Colin Edwards (lair ing Houston, Texas, Amérika Sarékat, 27 Februari 1974; umur 40 taun) punika salah satunggalipun pambalap MotoGP asal Amérika Sarékat.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Karir[sunting | sunting sumber]

Salebetipun pindhah dhumateng MotoGP, pambalap ingkang gadhah sesebutan “Texas Tornado” punika saged mandhap wonten ing kajawaran WSBK ugi kasil dados jawara donya WSBK ing taun 2000 lan 2002. Ing taun 2003 panjenenganipun boyongan ing MotoGP gegabungan kaliyan tim Alice Aprilia Racing sesarengan kaliyan pambalap Jepang ugi gadhah dhebut mantan pambalap ing World Superbike, Noriyuki Haga. Minangka numpaki motor Aprilia RS 3 ingkang wonten ing urutan 13 kanthi poin 62 ing pungkasan mangsa bebalapan. Ing taun salajengipun panjenenganipun boyong ing kubu Honda gabung sesarengan kaliyan tim Telefonica Movistar Honda Gresini, dados rerèncang satunggal tim kaliyan Sete Gibernau.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Colin Edwards ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Colin_Edwards&oldid=830551"