Casey Stoner

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Casey Stoner
Casey Stoner 2011 Estoril 2.jpg

Casey Stoner sakwise tes pra-musim MotoGP 2011
Warga negara Flag of Australia Australia
Miyos 16 Oktober 1985 (umur 28)
Miyos ing Southport, Queensland, Australia
Website caseystoner.com.au
MotoGP Record
Tim sapuniki Repsol Honda
Nomer motor 27
Jawara Donya 1 (2007)
Start 144
Menang 30
Podium 63
Pole positions 26
Fastest lap 24
Championship Points 1807
2010 Championship position Posisi 4 (225 poin)

Casey Stoner (lair ing Southport, Queensland, Australia, 16 Oktober 1985; umur 28 taun) yaiku salah siji pembalap MotoGP saka Australia.[1] Saiki Stoner melu ing tim Repsol Honda. Stoner miwiti melu balap motor dadi pambalap wild card ing Sirkuit Donington Park, nalika GP Inggris kelas 125cc taun 2001.[1] Sawise mbalap ana ing kelas 125cc lan 250cc, Stoner banjur mlebu ana ing kelas MotoGP nalika tahun 2006 lan mlebu tim LCR Honda.[1] Puncak karire yaiku taun 2007 nalika Stoner ing tim Ducati Marlboro lan bisa dadi juwara donya sing pisanan.[1] Sawise dadi juara donya taun 2007 banjur ana ing yaun 2008, Stoner oleh kanugrahan gelar Young Australian of the Year kang diwenehke dening pemerintah Australia.[1]

Pribadi[sunting | sunting sumber]

Casey Stoner yaiku putra nomer loro saka pasangan Colin Stoner lan Bronwyn.[2] Casey nduwe mbakyu kang jenenge Kelly Stoner kang uga nduwe kasenengan lan asring melu balapan montor amatir . Wiwit cilik, Stoner wis biyasa karo sing jenenge pit montor. Pit montor pisanan kang diduweni dicoba nalika umur 4 taun sawise diajari dening kangmase.[2][3]

Kulawarga lan kanca[sunting | sunting sumber]

Adriana Tuchyna lan Casey Stoner ana ing GP Valencia 2009.

Casey Stoner ketemu karo Adriana Tuchyna, kang asale saka Adelaide nalika balapan MotoGP Australia 2003.[2] Nalika kuwi Stoner menehi tanda tangane ana ing wetenge Adriana.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)www.motogp.com
  2. ^ a b c d Casey Stoner Biography oleh Tom Bapallaz - Penerbit: B-First Mizan; halaman 17
  3. ^ www.caseystoner.com.au
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Casey_Stoner&oldid=830271"