Jorge Lorenzo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo 2010 Indianapolis.jpg
Lorenzo at the 2010 Indianapolis Grand Prix
Kabangsan Spanish
Tanggal lair 4 Mei 1987 (umur 27)
Papan lair Palma, Spain
Current team
Nomer motor 1
Website jorgelorenzo.com

Jorge Lorenzo Guerrero[1] (lair ing Palma de Mallorca, Spanyol, 4 Mei 1987; umur 27 taun), pambalap MotoGP asal Spanyol kang kalebu jroning tim Fiat Yamaha. Dheewke dadi salah sijiné jawara donya kelas 250cc ing taun 2006 lan 2007.[2] Tanggal 10 Oktober 2010, Jorge Lorenzo kalebu ing jawara donya MotoGP kang kapisanan kanthi nomer urut telu kalebu garis finish ing GP Malaysia.Jorge Lorenzo Guerrero ing mangsa iki ing kelas MotoGP, Yamaha Factory Team.[3][4]


Data karier[sunting | sunting sumber]

Mangsa ing mangsa[sunting | sunting sumber]

Mangsa Kelas Motor Tim Balapan Menang Podium Pole FLap Poin Klsmn
2002 125cc Derbi RS 125 14 0 0 0 0 21 ke-21
2003 125cc Derbi RS 125 16 1 2 1 1 79 ke-12
2004 125cc Derbi RSA 125 16 3 7 2 2 179 ke-4
2005 250cc Honda RS250RW 15 0 6 4 0 167 ke-5
2006 250cc Aprilia RSW 250 16 8 11 10 1 289 ke-1
2007 250cc Aprilia RSW 250 17 9 12 9 3 312 ke-1
2008 MotoGP Yamaha YZR-M1 Yamaha-YMR 17 1 6 4 1 190 ke-4
2009 MotoGP Yamaha YZR-M1 Yamaha-YMR 17 4 12 5 4 261 ke-2
2010 MotoGP Yamaha YZR-M1 Yamaha-YMR 18 9 16 7 4 383 ke-1
2011 MotoGP Yamaha YZR-M1 Yamaha-YMR 2 1 2 0 0 45* ke-2*
Total 148 36 74 42 16 1926
  • *Musim telah berjalan.

Kelas ke kelas[sunting | sunting sumber]

Kelas Mangsa GP Prtm Pod Prtm Mng Prtm Balapan Menang Podium Pole FLap Poin Donya
125 cc 2002–2004 Spanyol 2002 Brasil 2003 Brasil 2003 46 4 9 3 3 279 0
250 cc 2005–2007 Spanyol 2005 Italia 2005 Spanyol 2006 48 17 29 23 4 768 2
MotoGP 2008–sekarang Qatar 2008 Qatar 2008 Portugal 2008 54 15 36 16 9 879 1
Total 2002–nganthi saiki 148 36 74 42 16 1926 3

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ ""Si no soy campeón este año, sí estaré más cerca"", La Vanguardia, Javier Godó; La Vanguardia Ediciones S.L., 2010-05-01. diaksès tanggal 2010-07-31. (Spanish) 
  2. ^ "Fortuna's Jorge Lorenzo, 250cc World Champion", LondonBikers.com. diaksès tanggal 2007-10-28. 
  3. ^ Rossi Fantastis, Lorenzo Juara Dunia - Kompas
  4. ^ Rossi menang, Lorenzo juara dunia - DetikSport

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jorge Lorenzo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jorge_Lorenzo&oldid=830595"