Marco Simoncelli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marco Simoncelli
Marco Simoncelli 2009 Valencia.jpg
Simoncelli during post-season testing in Valencia in 2009.
Kabangsan Italia
Tanggal lair 20 Januari 1987 (umur 27)
Papan lair Cattolica, Italia
Current team
Nomer motor 58
Website marcosimoncelli.it

Marco Simoncelli (lair 20 Januari 1987; umur 27 taun) inggih menika salah satunggalipun pembalap MotoGP ingkang asalipun saking Italia.[1] Panjenenganipun misuwur minangka pembalap ingkang garang. Karieripun dipunwiwiti ing balapan Italian Minimoto Championship.[1] Nalika semanten, Simoncelli yuswanipun taksih enem sanget inggih menika nembe 9 taun.[1] Taun dhateng 2001 panjenenganipun pindhah dhateng balapan European 125 cc lan pikantuk gelar juwara ing taun 2002.[1] Taun 2002 panjenenganipun miwiti karieripun ing balapan Grand prix.[1] Ngantos tigang taun dangunipun panjenenganipun ndherek ing kelas GP125cc, ananging Simoncelli namung saged pikantuk posisi kaping gangsal nalika taun 2005.[1] Sukses menang ngantos kaping tiga cacahipun lan minggah podium ngantos ping pitu saking 50 balapan.[1] Taun 2006 ing kelas GP250cc, panjenganipun dados satunggalipun pembalap tim Gilera ingkang saged nedahaken asil paling sae ing balapan menika.[1] Inggih menika dados juwara donya ing taun 2008 kanthi 280 poin.[1] Simoncelli menangaken 22 podium saking 22 podium saking 64 seri ingkang dipundherekaken. Ananging ing taun 2009, Simoncelli boten sukses kados wekdal saderengipun, ngantos pungkasanipun nalika taun 2009 Simoncelli namung pikantuk urutan kaping tiga klasemen.[1] Asil menika ingkang saged narik kawigaten tim Honda Gresini ingkang salajengipun ngrekrut Simoncelli minangka pembalapipun ing taun 2010.[1]

Tilar donya[sunting | sunting sumber]

Eman sanget karier Simoncelli purna ing taun 2011 ing balapan MotoGP Malaysia 2011 ing Sirkuit Internasional Sepang, Kuala Lumpur nalika tanggal 23 Oktober 2011.[2] Panjenenganipun tilar donya amargi nandhang kacilakan kaliyan Colin Edwards nalika panjenenganipun ing posisi kaping sekawan nalika puteran kaping kalih.[2] Simoncelli dhawah nalika taksih mbelok ing tikungan kaping sawelas Sirkuit Sepang lan ketabrak motor Edwards.[2] Simoncelli dipunpawartosaken tilar donya tabuh 16.56 wekdal Malaysia.[2] Panjenenganipun tilar donya amargi tatu ingkang serius.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marco_Simoncelli&oldid=830519"