Krajan Pajajaran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Krajan Pajajaran iku jeneng liya saka Krajan Sundha nalika krajan iki nduwèni ibukutha ing kutha Pajajaran utawa Pakuan Pajajaran (Bogor) ing Jawa Kulon. Tembung Pakuan asal saka tembung Pakuwuan sing tegesé kutha.

Dhaptar raja Pajajaran[sunting | sunting sumber]

  1. Sri Baduga Maharaja (1482 – 1521), tahta ing Pakuan (Bogor saiki)
  2. Surawisesa (1521 – 1535), tahta ing Pakuan
  3. Ratu Dewata (1535 – 1543), tahta ing Pakuan
  4. Ratu Sakti (1543 – 1551), tahta ing Pakuan
  5. Ratu Nilakendra (1551-1567), ninggalaké Pakuan amarga serangan Hasanudin lan putrané, Maulana Yusuf
  6. Raga Mulya (1567 – 1579), dikenal minangka Prabu Surya Kencana, mrintah saka Pandeglang

Sumber[sunting | sunting sumber]

  • Saleh Danasasmita. 1983. Sejarah Bogor (Bagian I). PEMDA DT II Bogor

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


 
Krajan ing Jawa

0-600 (Hindu-Buddha Mataram Kuna): Salakanagara | Tarumanagara | Galuh | Sundha | Kalingga | Kanjuruhan
600-1500 (Hindu-Buddha): Mataram Kuna, Medhang, Kahuripan, Janggala, Pangjalu, Singhasari, Majapahit, Pajajaran, Blambangan
1500-saiki (Islam): Demak, Pajang, Banten, Cirebon, Sumedang Larang, Mataram Enggal, Yogyakarta, Surakarta, Mangkunagaran, Pakualaman

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Pajajaran&oldid=829559"