Harmoko

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Harmoko
Harmoko

Mangsa jabatan
1997 – 1998
Pejabat sadurungé Wahono
Mangsa jabatan
1998 – 1999
Pengganti Amien Rais

Mangsa jabatan
1997 – 1998
Pejabat sadurungé Wahono
Mangsa jabatan
1998 – 1999
Pengganti Akbar Tandjung

Mangsa jabatan
19 Maret 1983 – 16 Maret 1997
Pejabat sadurungé Ali Murtopo
Pengganti R. Hartono

Lair 7 Februari 1939 (umur 75)
Flag of Belanda Kertosono, Nganjuk, Jawa Timur, Hindia Belanda
Agama Islam

Harmoko (lair ing Desa Patihanrowo, Kertosono, Nganjuk, Jawa Timur, 7 Februari 1939; umur 75 taun) yaiku politikus Indonésia kang tau dadi Menteri Penerangan Republik Indonesia ing mangsa Orde Baru, lan Ketuwa MPR ing pemerintahan BJ Habibie.[1] Dheweke tau dadi ketuwa Persatuan Wartawan Indonesia, lan dadi Menteri Penerangan ing ngisore pemerintahan Soeharto.[1]

Ing taun 1960-an, sakwise lulus saka SMA, dheweke kerja dadi wartawan lan uga kartunis ing Harian Merdeka lan Majalah Merdeka.[1] Ing taun 1964 dheweke nyambut gawe dadi wartawan ing Harian Angkatan Bersenjata, lan Harian API ing taun 1965.[1] Sakliyane kuwi, dheweke uga dadi pemimpin redaksi majalah basa Jawa, Merdiko (1965).[1] Sakwise kuwi ing taun (1966-1968), dheweke dadi pemimpin lan penanggung jawab Harian Mimbar Kita.[1]

Karier Politik[sunting | sunting sumber]

Wektu dadi menteri Penerangan, Harmoko ngedekake gerakan Kelompencapir (Kelompok pendengar, pembaca lan pemirsa) kang digunakake kanggo sarana nyebarake informasi saka pemerintah.[2] Harmoko bisa kasil mempengaruhi asile pemilihan umum (Pemilu) kanthi cara Safari Ramadhan.[2] Harmoko kang dadi Ketua Umum DPP Partai Golongan Karya, uga dikenal dadi pencetus istilah Temu Kader.[2] Pungkasan, dheweke dadi Ketua DPR/MPR periode 1993-1998 kang bisa ngangkat Soeharto kang dadi presiden ing mangsa jabatane ke-6.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)HARMOKO HOME (Dipuntingali tanggal 19 Juni 2011)
  2. ^ a b c d (id)Home » Humor » Kisah Harmoko Sewaktu Muda (Dipuntingali tanggal 23 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harmoko&oldid=830578"