Akbar Tandjung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Akbar Tanjung
Akbar Tandjung

Mangsa jabatan
1999 – 2001
Pejabat sadurungé Harmoko
Mangsa jabatan
2001 – 2004
Pengganti Agung Laksono

Mangsa jabatan
21 Mei 1998 – 26 Oktober 1999
Pejabat sadurungé Saadilah Mursjid
Pengganti Alirahman

Mangsa jabatan
17 Maret 1993 – 21 Mei 1998
Pejabat sadurungé Siswono Yudohusodo
Pengganti Theo L. Sambuaga

Mangsa jabatan
21 Maret 1988 – 17 Maret 1993
Pejabat sadurungé Abdul Gafur
Pengganti Hayono Isman

Lair 14 Agustus 1945 (umur 69)
Flag of Indonésia Sibolga, Sumatra Lor, Indonésia
Agama Islam

Akbar Tanjung (lair ing Sibolga, Sumatra Lor, 14 Agustus 1945; umur 69 taun) yaiku sawijining politikus Indonesia lan uga mantan Ketua DPR-RI.[1]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Akbar niti pendidikane ing SR Muhammadiyah, Sorkam (Tapanuli Tengah).[1] Akbar uga sinau ing SD Nasrani, Jalan Seram, Medan (Sumatra lor).[1] Sakwise lulus saka SMP Perguruan Tinggi Cikini (Jakarta), Akbar banjur nerusake menyang SMA Kolese Kanisius (Jakarta).[1] Akbar lulur saka Fakultas Teknik Universitas Indonesia lan Pascasarjana Doktoral Universitas Gadjah Mada.[1]

Organisasi[sunting | sunting sumber]

Taun 1966, Akbar dadi aktivis Kesatuan Aksi Mahasiswa Indonesia Universitas Indonesia (KAMI-UI) lan LASKAR AMPERA Arief Rahman Hakim.[1] Taun 1967-1968, Akbar njabat dadi Ketua Senat Mahasiswa Fakultas Teknik Universitas Indonesia.[1] Taun 1968, Akbar aktif ana ing Dewan Mahasiswa Universitas Indonesia lan Majelis Permusyawaratan Mahasiswa Universitas Indonesia.[1] Taun 1969-1970, Akbar njabat dadi Ketua Umum HMI Cabang Jakarta.[1] Taun 1972, Akbar melu andil kanggo ngedegake Forum Komunikasi Organisasi Mahasiswa Ekstra Universiter (GMNI, GMKI, PMKRI, PMII, lan HMI) Kanthi jeneng Klompok Cipayung.[1] Periode taun 1972-1974, Akbar njabat dadi Pengurus Besar HMI.[1]

Ing taun 1973, Akbar melu ngadegake Komite Nasional Pemuda Indonesia utawa disingkat KNPI.[1] Taun 1978, Akbar melu ngadegake Angkatan Muda Pembaruan Indonesia utawa disingkat AMPI, kang banjur njabat dadi Ketua Dewan Pimpinan Pusat AMPI (1978-1980).[1] Taun 1983-1988, Akbar njabat dadi Wakil Sekretaris Jenderal Dewan Pimpinan Pusat Partai Golkar.[2] Taun 1988-1993, Akbar dadi anggota Dewan Pembina DPP Golkar.[2] Taun 1993-1998, Akbar njabat dadi Sekretaris Dewan Pembina Golkar. Akbar banjur njabat dadi Ketua Umum Partai Golkar ing periode 1998-2004.[2]

Urip pribadi[sunting | sunting sumber]

Akbar ndarbèni bojo siji sing jenengé Krisnina Maharani lan dhèwèké pinaringan putri papat.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akbar_Tandjung&oldid=830577"