Candhi Surawana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hasil rékonstruksi bagian dasar Candi Surawana

Candi Surawana (Surowono) yaiku candi Hindu kang manggon ingDésa Canggu, Kecamatan Paré, Kabupatèn Kediri, sekitar 25 km arah timur laut saka Kota Kediri. Candi kang nduwé jeneng asli Wishnubhawanapura iki diperkiraaké dibangun ing abad 14 kanggo mulihaké Bhre Wengker, Raja saka kerajaan Wengker kang ana ing sakngisoré kerajaan Majapahit. Raja Wengker ini mangkat ing tahun 1388 M. IngNegarakertagama diceritaaké menawa tahun 1361 Raja Hayam Wuruk saka Majapahit pernah mertamu lang nginep ing Candi Surawana[1]. Candi Surawana saiki ana ing kondisi kang ora utuh. namung ing bagéan dasar kang wus dirénovasi.

Struktur[sunting | sunting sumber]

Ukuran Candi Surawana ora gedhé, namung8 X 8 m2. Candi kang kabéhé dibangun nganggo watu andèsit ini awujud candi syiwa. Ing saiki kabèh bagèan candi wes dirubuhaké, namung sikil candi kang dhuwuré 3 m kang isih ngadek ing papan é[2] .

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Candi Surawana". candi.pnri.go.id. http://candi.pnri.go.id/jawa_timur/surawana/surawana.htm.
  2. ^ (id) www.bcandi.pnri.go.id (diunduh tanggal 9 Oktober 2012)

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Surawana&oldid=835035"