Candhi Gebang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Candhi Gebang

Candhi Gebang inggih menika salah sawijining candhi ingkang dumunung ing Ngayogyakarta. Langkung tepatipun wonten ing dhusun Gebang, Wedamartani, Ngemplak, Sléman, Yogyakarta. Candhi Gebang kalebet candhi Hindu amargi wonten lingga kaliyan yoninipun.[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Candhi Gebang dipunpanggihaken kaliyan warga sakitar wonten ing wulan November 1936, ingkang dipunpanggihaken inggih menika Arca Ganesha.[2]Amargi menika Dinas Purbakala ngadakaken panalitèn lajeng mangertosi menawi arca menika perangan saking satunggiling bangunan, lajeng panalitenipun dilajengaken kanthi manggihaken sanesipun malih.[2]

Struktur bangunan candhi[sunting | sunting sumber]

Wiyaripun candhi gebang inggih menika 5,25 meter x 5,25 meter, inggilipun 7,75 meter.[1] Bangunan candhi madhep ngétan lan wonten setunggal sisi ingkang wonten undhak-undhakanipun, ingkang tigang sisi sanesipun boten wonten undhak-undhakanipun.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)jogja.tribunnews.com(Kaundhuh tanggal 9 Juni 2012)
  2. ^ a b (id)belajarsejarah.com(Kaundhuh tanggal 9 Juni 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Gebang&oldid=879430"