Bom Bali 2002

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Balibomb1.jpg
Ledakan bom di Kuta pada tahun 2002
Monumen

Bom Bali kadadéyan ing wayah wengi tanggal 12 Oktober 2002 ing kutha kecamatan Kuta ing pulo Bali, Indonesia, ngorbanak 202 tiwas lan 209 tatu, akèh-akèhé wisatawan manca. Prastawa iki kerep dianggep prastawa terorisme paling parah jroning sajarah Indonesia.

Sawetara wong Indonesia wis dipidhana mati amarga peran jroning pangeboman kasebut. Abu Bakar Baashir, sing diduga minangka salah siji sing terlibat mimpin pangeboman iki, divonis ora salah ing sasi Maret 2005, lan mung divonis bab pelanggaran imigrasi.

Korban[sunting | sunting sumber]

Kawarganegaran para korban dipercaya saka:

Tersangka pelaku[sunting | sunting sumber]

  • Abdul Goni, didakwa seumur hidup
  • Abdul Hamid (klompok Solo)
  • Abdul Rauf (klompok Serang)
  • Abdul Aziz alias Imam Samudra, kapidhana pati
  • Achmad Roichan
  • Ali Ghufron alias Mukhlas, kapidhana pati
  • Ali Imron alias Alik, didakwa salawasé urip
  • Amrozi bin Nurhasyim alias Amrozi, kapidhana pati
  • Andi Hidayat (klompok Serang)
  • Andi Oktavia (klompok Serang)
  • Arnasan alias Jimi, tewas
  • Bambang Setiono (klompok Solo)
  • Budi Wibowo (klompok Solo)
  • Dr Azahari alias Alan (tiwas jroning panyergapan ing Kutha Batu tanggal 9 November 2005)
  • Dulmatin
  • Feri alias Isa, tiwas
  • Herlambang (klompok Solo)
  • Hernianto (kelompok Solo)
  • Idris alias Johni Hendrawan
  • Junaedi (klompok Serang)
  • Makmuri (klompok Solo)
  • Mohammad Musafak (klompok Solo)
  • Mohammad Najib Nawawi (klompok Solo)
  • Umar Kecil alias Patek
  • Utomo Pamungkas alias Mubarok, didakwa salawasé urip
  • Zulkarnaen

Serba-serbi[sunting | sunting sumber]

  • Serangan iki kedadéyan persis 1 taun, 1 bulan lan 1 dina sawisé Serangan 11 September marang menara WTC, Amérika Sarékat.
  • Prastawa Bom Bali I iki wis diangkat dadi film layar lebar kanthi irah-irahan Long Road to Heaven, para pamain antara liya Surya Saputra minangka Hambali lan Alex Komang, sarta nglibataké pemeran saka Australia lan Indonesia.
  • Katelu pelaku sing bakal diukum pati ngaku ora gela marang tumindaké.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bom_Bali_2002&oldid=815379"