Bom Bali 2005

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pangeboman Bali 2005 iku prastawa pangeboman sing dumadi ing Bali tanggal 1 Oktober 2005. Ana telung kedadéyan, yaiku siji ing Kuta lan loro ing Jimbaran kanthi saora-orané 23 jiwa tiwas lan 196 liyané tatu. Ing tanggal 12 Oktober 2002 Bali uga kena serangan bom sing ngakibataké 202 jiwa tiwas.

Pangeboman[sunting | sunting sumber]

Panggonan sing dibom:

Korban[sunting | sunting sumber]

Lokasi Jimbaran lan Kuta ing pulo Bali.

23 korban tiwas dumadi saka:

  • 15 warga Indonesia Flag of Indonesia.svg
  • 1 warga Jepang Flag of Japan.svg
  • 4 warga Australia Flag of Australia.svg
  • tiga lainnya diperkirakan adalah para pelaku pengeboman.

Jeneng korban tiwas[sunting | sunting sumber]

  • Aiko Kawasaki (Jepang)
  • Dafan Syah
  • Gusti Ketut Sudana
  • Brandon Fitzegrald (Australia)
  • Edwin Sindu
  • Colin Zwlinsky (Australia)
  • Dharmawan
  • Ratih Jayanti
  • Kojarwati
  • Eni
  • Mega
  • Wayan Sudika
  • Yuni Tresnawati
  • Veni
  • Eli Sunarto
  • Arthur Calvino

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikinews
Wikinews basa Inggris nduwé artikel warta perkara:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bom_Bali_2005&oldid=821501"