Bahan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bahan utawa material iku dat utawa barang sing dianggo gawé sadéngah barang. Istilah bahan kadhangkala uga dianggo nyebut barang sing awujud kain. Saliyané iku bahan uga ngarujuk marang lebon saka sawijining prosès prodhuksi.

Material tèknik[sunting | sunting sumber]

Material tèknik iku jinis material sing akèh dianggo jroning prosès rekayasa lan indhustri. Material tèknik diklompokaké dadi 6 golongan, antara liyane:

  1. Logam : waja, wesi cor, titanium, logam padhuan, lll
  2. Polimèr : polietilan, polipropilen, polikarbonat, lll
  3. Karèt : isopren, neopren, karet alam, lll
  4. Kaca : kaca soda, kaca silika, kaca borosilikat
  5. Keramik : alumina, karbida silikon, nitrida silikon lll
  6. Hibrida : komposit, sandwich, foam

22

Sipat-sipat bahan[sunting | sunting sumber]

  1. Sipat mekanikal, kalebu kakuwatan tarik lan tekan, elastisitaselastisitas, kakuwatan kejut, lll
  2. Sipat termal, kalebu konduktivitas panas, temperatur kerja maksimum, koefisien ekspansi termal, difusivitas termal, lll
  3. Sipat listrik lan magnetik, kalebu konduktivitas listrik, dielektrika, magnetisasi, lll
  4. Sipat optik, kalebu refraktivitas, reflektivitas, absostif, lll
  5. Sipat kimia, kalebu korosifitas, oksidasi, ketahanan marang sinar ultraviolet, lll

Sawetara material wigati[sunting | sunting sumber]

Dhaptar pustaka[sunting | sunting sumber]

  • (en) Ashby, Michael; Shercliff, Hugh; Cebon, David (2007), " Materials - Engineering, Science, Processing and Design", Elsevier ISBN 0-7506-8391-0

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Bahan ing KamusWiki.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Bahan ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bahan&oldid=862215"