Badhak India

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Badhak India
Badhak India (saka kiwa banjur nengen: infant male, adult female, and juvenile female)
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Perissodactyla
kulawarga: Rhinocerotidae
Genus: Rhinoceros
Species: R. unicornis
Jeneng binomial
Rhinoceros unicornis
(Linnaeus, 1758)
Indian Rhinoceros range

Badhak India (Rhinoceros unicornis) iku mamalia gedhé sing bisa ditemoni ing Nepal lan ing Assam, India. Badhak iki urip ing padhang suket lan alas ing sikil pagunungan Himalaya. Badhak iki bisa mlayu kanthi kacepetan luwih saka 55 km/jam kanggo periode wektu cekak lan uga perenang sing apik. Badhak iki duwé pangrungu lan pangambu sing tajem, nanging, duwé pandelengan mata sing kurang.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Badhak_India&oldid=813920"