Badhak Sumatra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Badhak Sumatra
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Perissodactyla
kulawarga: Rhinocerotidae
Genus: Dicerorhinus
Gloger, 1841[2]
Species: D. sumatrensis
Jeneng binomial
Dicerorhinus sumatrensis
Fischer, 1814[2]
Subspesies

Dicerorhinus sumatrensis harrissoni
Dicerorhinus sumatrensis sumatrensis
Dicerorhinus sumatrensis lasiotis

Sumatran Rhinoceros range

Badhak Sumatra, Dicerorhinus sumatrensis iku spesies badhak paling cilik, lan uga badhak sing duwé wulu paling akèh, sing marakaké bisa slamet saka kandhuwuran ing Kalimantan lan Sumatra. Amarga kélangan habitat lan paburon, cacahé saya kurang lan dadi salah siji mamalia paling langka ing donya. Badhak Sumatra iku spesies kèri dhéwé sing slamet ing grup sing padha karo Badhak Woolly sing wus punah.

Rekaman video[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Asian Rhino Specialist Group (1996). Dicerorhinus sumatrensis. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006. Listed as Critically Endangered (CR A1bcd, C2a v2.3)
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng Taxhistory

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Badhak_Sumatra&oldid=813928"