Badhak Ireng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Badhak Ireng
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Perissodactyla
kulawarga: Rhinocerotidae
Genus: Diceros
Species: D. bicornis
Jeneng binomial
Diceros bicornis
Linnaeus, 1758
Subspecies

Diceros bicornis michaeli
Diceros bicornis longipes
Diceros bicornis minor
Diceros bicornis bicornis

Black Rhinoceros range

Badhak Ireng utawa Warak Ireng (Diceros bicornis) iku mamalia sing mlebu ordo Perissodactyla lan kéwan asli Afrika wetan lan tengah, kalebu Kenya, Tanzania, Kamerun, Afrika Kidul, Namibia lan Zimbabwe. Éwadéné badhak iki ngrujuk ing makluk "ireng", nanging warnané luwih werna abu-abu-putih. Jeneng spesies iki dipilih kanggo mbédaaké saka badhak putih (Ceratotherium simum). Perkara iki dadi kasalahan, amarga rong spesies kasebut ora bener-bener bisa dibédaaké liwat werna. The World Conservation Union (IUCN) ngumumaké ing tanggal 7 Juli 2006 menawa siji saka papat subspesies, Badhak Ireng Afrika Kulon (Diceros bicornis longipes), dinyataké punah.[1] Spesies iki dhéwé saiki statusé kritis.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "West African black rhino 'is extinct'", The Times, July 7, 2006. diaksès tanggal 2007-10-09. 

Daftar pustaka[sunting | sunting sumber]

  • Emslie, R. and Brooks, M. (1999), African Rhino. Status Survey and Conservation Action Plan., IUCN/SSC African Rhino Specialist Group. IUCN, Gland, Switzerland and Cambridge, UK, ISBN 2831705029
  • Rookmaaker, L. C. (2005), "Review of the European perception of the African rhinoceros", Journal of Zoology 265 (4), doi:10.1017/S0952836905006436

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Badhak_Ireng&oldid=813922"