Assam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Papan Assam ing India.

Assam (Assam: অসম Ôxôm) ana ing bagéan lor-wétan saka India kanthi ibu kuthané Dispur — sing saiki mlebu jroning région Guwahati. Papané ing bagéan wétan sikil pagunungan Himalaya, dikupengi déning Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura lan Meghalaya. Assam lan kutha gedhéné, Guwahati arupa gapura nuju wilayah lor-wétan saka India, ing ngendi kapitu negara bagéan ing lor-wétan iki ditepungi kanthi jeneng seven sisters. Negara bagéan iki kagandhèng karo wilayah India liyané liwat wewatesan antarané Assam karo Benggala Kulon sing ditepungi kanthi jeneng Koridor Siliguri utawa asring diarani Chicken's Neck. Assam uga wewatesan karo negara Bhutan ing sisih lor-kulon lan loro wewatesan internasional karo Bangladesh ing bagéan kulon lan kidul-kulon.

Nalika tanggal 27 Februari 2006, pamaréntah Assam ngajokaké panggantian jeneng dadi Asom lan sawisé disarujuki saiki dipigunakaké minangka jeneng resmi [1].

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

  • Singh, K. S (ed) (2003) People of India: Assam Vol XV Parts I and II, Anthropological Survey of India, Seagull Books, Calcutta

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Assam&oldid=872896"