Wong Bodo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Suku Bodo)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prawan Bodo latian nari

Wong Bodo utawa suku Bodo iku sawijining suku bangsa utawa klompok ètnis sing asalé saka Assam, negara bagéan ana ing lor-wétané negara India. Miturut sensus taun 2011, wong Bodo cacahé manawa watara 2 yuta, utawa 5,5% saka populasi total pedunung negara bagéan iku.[1] Mayoritas wong Bodo nganut agama Hindhu (90,31%), sisané ngugemi agama Kristen (9,40%), lan liya-liyané kapercayan animisme.[2] Wong Bodo iku kalebu klompok ètnik kang diarani Bodo-Kachari.

Ing taun 2012, ana kadadéyan krusuhan ètnis antara wong Bodo lan imigran Muslim ing Assam, sing nyebabaké minimal 400.000 wong ngungsi. Luwih saka 5.000 omah uga padha ajur.[3]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Hundred-Second Report On The Sixth Schedule To The Constitution (Amendment) Bill, 2003 [1]
  2. ^ Table ST-14, Census of India 2001.
  3. ^ Deadline looms, but survivors of Assam bloodshed too scared to go home, Alertnet, 10 Agustus 2012, diaksès tanggal 10 Agustus 2012.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Endle, Sidney (1911) The Kachari, London
  • Pulloppillil, Thomas and Aluckal, Jacob (1997) The Bodos: Children of the Bhullumbutter,
  • Mushahary, Moniram (1981) Bodo–English Dictionary,

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Bodo&oldid=834633"