Aswin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Aswin (Sansekerta: अश्विन aśvin-, aśvinau ganda), wonten salebeting mitologi Hindhu inggih punika déwa kembar ingkang anggadhahi sesebatan dhokteripun para déwa. Aswin punika pitranipun Déwa Surya kaliyan Dèwi Saranya. Wonten salebeting Ayurweda, Aswin asring dipun sebat minangka déwanipun pangobatan. Panjenenganipun déwa ingkang remen tetulungan saha sarèh. Aswin dipungambaraken minangka déwa nitih turangga ingkang mbekta kamakmuran dhumateng manungsa sarta saged ngusadani sedaya lelara.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aswin&oldid=863903"