Candra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Candra yaiku unen-unen kang gumathok kanggo nyandra perangane awak, solah bawa, lan kaanan, adhapur pepindhan

Candra Peranganing Awak[sunting | sunting sumber]

yaiku unen-unen kang gumathok kanggo nyandra perangané awak3Irungé ngundhup mlathi; ngelung gadhung

  1. Lambené manggis karengat; nggula satemlik
  2. Rambuté ngembang bakung; ngandhan-ngandhan
  3. Untuné miji timun; nggelar kombang
  4. Sinomé mbiblis mabur; micis mucah
  5. Kempulé nyikil walang; ngembang pudhak; kaya kemanak
  6. Bokongé manjang ngilang
  7. Astané nggendewa gadhing
  8. Mripate blalak-blalak, bawang sabungkul
  9. Idepé tumengga ing tawang
  10. Wentisé mukang gangsir
  11. Swarané ngombak banyu
  12. Bangkèkané nawon kemit
  13. Ulaté dhamar kanginan
  14. Pipiné ndurén sajuring
  15. Bathuké nyela cendhani
  16. Slirané sedhet singset
  17. Pupuné amokang gangsir
  18. jempolé ngemanak endas ula
  19. Godhegè ngudhup turi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candra&oldid=725066"