Zuppa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Zuppa sup

Zuppa ya iku sawijining panganan khas Italia awujud sup.[1] Sup Zuppa iku ana rong bageyan ya iku sup iku dhewe lan pastry.[1]

Sup zuppa digawé saka bumbu rempah, campuran endhog, jagung, lan irisan daging pitik.[1] Duduh sup zupa iku kenthel kaya krim. Pastry utawa kulit glepung mujudake bageyan liyane saka panganan Italia iki.[1] Pastry digawé saka adonan glepung khusus kang nduwe cita rasa khas.[1] Sup zuppa disuguhake kanthi cara kang bedha saka sup-sup liyane. Sup zuppa diwadhahi ing mangkok keramik cilik kang tahan panas lan ing ndhuwur mangkok iku ditutupi déning kulit pastry kang wis digawé.[1][2] Dadi, sup kang ana ing mangkok ketutupan déning kulit pastry mentah.[1] Kulit pastry iki kudu nutup rapet ing sakabehing lambe mangkok.[1] Yen ana sing kebuka sithik wae, kulit pastry ora bakal gelem ngembang.[1] Yen wis kaya mangkono, zuppa banjur dilebokake ing oven saprelu dipanggang nganti pastry mateng.[2] Panase oven kudu tansah dijaga supaya adonan kulit bisa ngembang.[1] Yen kurang panas utawa kepanasen kulit pastry ora bisa ngembang.[1] Titikane pastry mateng ya iku kulit pastry wis ngembang lan wernane coklat semu kuning.[2] Zupa enak nalika dipangan panas-panas.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zuppa&oldid=997564"