Zacuscă

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zacuscă
Zacuscă bgiu.jpg
Zacuscă on bread
Jeneng liyanéZacușă
JinisSpread
Panggonan asalRomania
Tlatah utawa prajaTransilvania
Woworan pokokEggplants or cooked beans, roasted red peppers (gogoşari cultivar)
Buku masakan: Zacuscă  Médhia: Zacuscă

Zacuscă ( Romanian pronunciation: [zakuskə] ) iku sayur-sayuran panyebaran populer ing Romania lan Moldova . Penyebaran sing padha ditemokake ing negara liya ing saindenging, wates, utawa negara liya ing wilayah Balkan .

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Bahan utama yaiku terong panggang, bawang tumis, pasta tomat, lan mrico "Babak Honggari" utawa mrico "Paprika Pepper" (mrica Rumania sing diarani gogoșari ).[1][2] Sawetara nambah jamur, wortel, utawa celery . Godhong teluk ditambahake minangka rempah-rempah, uga bahan liyane (minyak, uyah, lan mrico). Biasane, kulawarga bakal masak jumlah akeh sawise panen musim gugur lan ngreksa nganggo kalengan.

Zacuscă bisa dipangan minangka rasa utawa nyebar, biasane ing roti. Dikandakake bisa nambah rasa sawise pirang-pirang wulan mateng nanging kudu digunakake sajrone dina mbukak. Sanajan wis siyap kanthi tradisional ing omah, uga kasedhiya kanthi komersial. Sawetara merek Bulgaria lan Timur Tengah kasedhiya ing Amerika Serikat . Ing negara-negara mayoritas Kristen Orthodok , asring dipangan nalika musim pasa amarga ora ana daging, endhog utawa produk susu.

Zacuscă bisa dipangan minangka rasa utawa nyebar, biasane ing roti. Dikandakake bisa nambah rasa sawise pirang-pirang wulan mateng nanging kudu digunakake sajrone dina mbukak. Sanajan wis siyap kanthi tradisional ing omah, uga kasedhiya kanthi komersial. Sawetara merek Bulgaria lan Timur Tengah kasedhiya ing Amerika Serikat . Ing negara-negara mayoritas Kristen Orthodok , asring dipangan nalika musim pasa amarga ora ana daging, endhog utawa produk susu.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Zacusca on DEX Online Dictionary
  2. Basic zacuscă recipe.