Yohanes Pahabol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yohanes Pahabol
Katerangan priangga
Jeneng dawa Yohannes Ferinando Pahabol
Tanggal lair (1992-01-16) Januari 16, 1992 (umur 27)
Papan lair Anggruk, Yahukimo, Indonesia
Dhuwur 1.57 m (5 ft 2 in)
Posisi main Penyerang, Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Persipura Jayapura
Angka 17
Karir nom
2007 PS Soison
2008–2009 Persiwa U-21
2009 Persipura U-21
2010–2011 Persiwa U-21
2011–2012 Persidafon U-21
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011 Persiwa Wamena 7 (0)
2011–2012 Persidafon Dafonsoro 30 (15)
2012– Persipura Jayapura 27 (4)
Tim nasional
2013– Indonesia U-23 9 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 3 Juli 2013.


Yohannes Ferinando Pahabol[1] (lair ing Anggruk, Yahukimo, 16 Januari 1992; umur 27 taun) ya iku pesepakbola Indonesia kang saikine main kanggo Persipura Jayapura ing Liga Super Indonesia minangka penyerang. Dhèwèké uga nguwatake Indonesia U-23. Sadurungé, dhèwèké uga mian kanggo Persiwa Wamena lan Persidafon Dafonsoro.

Dhèwèké ya iku juru main kang biniji duwé kecepatan lan duwé skill apik nalika main, sanajan prawakane pendhek.

Karier[besut | besut sumber]

Persidafon Dafonsoro

Pungkasan 2011, Dhèwèké gabung karo Persidafon Dafonsoro saka Persiwa Wamena. Dhèwèké gawé debut kanggo Persidafon Dafonsoro ing tetandhingan nglawan PSPS Pekanbaru kanthi skor pungkasan 4-1 kanggo PSPS Pekanbaru ing 1 Dhésèmber 2011[2]. Dhèwèké nyetak gol sepisanane kanggo Persidafon Dafonsoro ing tetandhingan nglawan Persiba Balikpapan, 14 Fèbruari 2012[3].

Goal internasional[besut | besut sumber]

Yohanes Pahabol: Gol internasional U-23

Gol Wektu Venue Lawan Skor Asil Kompetisi
1 24 November 2013 Stadion Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia Cithakan:Country data MDV Maladewa U-23 1–1 2–1 Piala MNC 2013

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Persipura Jayapura

Nagara[besut | besut sumber]

Indonesia U-23

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Yohanes Ferinando Pahabol". soccerway.com. Dijupuk 12 Mèi 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "PSPS vs. Persidafon 4 - 1". soccerway.com. Dijupuk 24 Januari 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "Persiba Balikpapan vs. Persidafon 1 - 2". soccerway.com. Dijupuk 24 Januari 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuat Persipura Jayapura