Yataro Iwasaki

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Yataro Iwasaki.

Yataro Iwasaki (岩崎 弥太郎 Iwasaki Yatarō, lair 9 Januari 1835 – pati 7 Februari 1885 ing yuswa 50 taun) ya iku wong kang duwéni perusahaan otomotif Mitsubishi. Kulawargane ya iku petani ing provinsi Aki, Provinsi Tosa (saiki Kochi), Jepang.[1] Anak saka sawijining petani biyasa, Yataro miwiti kariere ing klan Tosa.[1] Klan dianakake ing akeh panggonan ing Jepang kanggo kepentingan bisnis, supaya ngrangsang para mudha supaya bisa mbangun perekonomian kang apik.[1]

Miwiti karier[besut | besut sumber]

Yataro miwiti karire kanthi nyambut gawé ana ing klan Tosa, dheweke lunga menyang Edo (saiki Tokyo) nalika dheweke umur sangalas taun kanthi ancas golek pendhidhikan.[1] Lara nemen kang dirasakake déning bapake ing sawijining padon karo kepala désa ndadekake Yataro bali saka Edo setahun candhake lan cuti sedela saka sekolahe.[1] Hakim ora gelem mroses prakarane bapake lan Yataro nuduh hakim korupsi.[1] Dheweke dikirim ing penjara kang suwene pitung sasi. Sawise ditokke, dheweke ora duwé gawéyan. Ora let suwe, dheweke entuk gawéyan minangka guru sekolah désa.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yataro_Iwasaki&oldid=997834"