Yataro Iwasaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yataro Iwasaki.

Yataro Iwasaki (岩崎 弥太郎 Iwasaki Yatarō, lair 9 Januari 1835 – pati 7 Fèbruari 1885 ing yuswa 50 taun) ya iku wong kang duwéni kumpeni otomotif Mitsubishi. Kulawargane ya iku tani ing provinsi Aki, Provinsi Tosa (saiki Kochi), Jepang.[1] Anak saka sawijining tani biyasa, Yataro miwiti kariere ing klan Tosa.[1] Klan dianakake ing akèh panggonan ing Jepang kanggo kepentingan bisnis, supaya ngrangsang para mudha supaya bisa mbangun perekonomian kang apik.[1]

Miwiti karier[besut | besut sumber]

Yataro miwiti karire kanthi nyambut gawé ana ing klan Tosa, dhèwèké lunga menyang Edo (saiki Tokyo) nalika dhèwèké umur sangalas taun kanthi ancas golek pendhidhikan.[1] Lara nemen kang dirasakake déning bapaké ing sawijining padon karo kepala désa ndadekake Yataro bali saka Edo setahun candhake lan cuti sedela saka sekolahe.[1] Hakim ora gelem mroses prakarane bapaké lan Yataro nuduh hakim korupsi.[1] Dhèwèké dikirim ing kunjara kang suwéné pitung sasi. Sawisé ditokke, dhèwèké ora duwé gawéyan. Ora let suwe, dhèwèké éntuk gawéyan minangka guru sekolah désa.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yataro_Iwasaki&oldid=1106215"