Wonder Woman (filem 2017)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Wonder Woman yaiku filem superhero Amerika Serikat taun 2017 adhedhasar karakter DC Comics kanthi jeneng sing padha, ditayangke dening Warner Bros. Iki diarani dadi sekuel kaping papat ing Universe Luwih DC . filem iki disutradarani dening Patty Jenkins, ditulis dening Allan Heinberg lan Geoff Johns, saka crita Heinberg lan Zack Snyder, lan juru paragane Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Connie Nielsen lan Elena Anaya . Ing Wonder Woman, sawisé pilot Amerika Steve Trevor ambruk ing pulo Themyscira lan nyaritakake babagan perang donya sing wis dilakoni, Diana ninggalake omahé kanggo nyoba kanggo mungkasi perang lan dadi Wanita kuat.

Filem Wonder Woman bakal wiwit tayang minangka tanggal 2 Juni 2017, ing 2D, 3D lan IMAX 3D.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Gadot Gal minangka Diana Prince / Wonder Woman
  • Chris Pine minangka Steve Trevor
  • Robin Wright minangka General Antiope
  • Danny Huston minangka Jendral Erich Ludendorff
  • David Thewlis minangka Ares
  • Connie Nielsen minangka Ratu Hippolyta
  • Elena Anaya minangka Isabel Maru / Racun Racun
  • Lucy Davis minangka Etta Candy
  • Saïd Taghmaoui minangka Sameer
  • Ewen Bremner minangka Charlie
  • Eugene Brave Rock minangka Kepala Napi
  • Lisa Loven Kongsli minangka Menalippe

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Wonder Woman nampa komentar apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, filem nduweni rating 93%, miturut 397 review, kanthi rating rata-rata 7.6 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, filem iki pikantuk nilai 76 saking 100, adhedhasar 50 kritik, nuduhake "review apik".[6] Adhedhasar CinemaScore, filem iki nemu nilai "A" saka pamirsa filem kanggo skala A + nganti F.[7]

Box Office[besut | besut sumber]

Filem Wonder Woman entuk $ 412,563,408 ing Amerika Utara lan $ 409,283,604 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening filem iki nganti $ 821,847,012, ngluwihi biaya produksi fileme yaiku $ 149 yuta.[4]

Ing bukaan akhir minggu, filem iki entuk $ 103,251,471, nggayuh posisi paling dhuwur ing box office.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Davis, Edward (November 3, 2016). "Exclusive: Stream Track From Rupert Gregson-Williams' 'Hacksaw Ridge' Score, Composer Talks 'Wonder Woman,' Mel Gibson, More". The Playlist. Diarsip saka asliné ing November 4, 2016. Dijupuk November 3, 2016. 
  2. "Wonder Woman". Consumer Protection BC, Canada. May 5, 2017. Diarsip saka asliné ing August 19, 2017. Dijupuk October 19, 2017. 
  3. "Wonder Woman". British Board of Film Classification. Diarsip saka asliné ing June 25, 2017. Dijupuk October 19, 2017. 
  4. a b c d "Wonder Woman (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 23, 2017. 
  5. "Wonder Woman (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  6. "Wonder Woman reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]