Willem van Outhoorn

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Van Outhoorn
Willem van Outhoorn (1704).jpg
Tanggal lair: 4 Mei 1635
Papan lair: Larike,Ambon
Tanggal tilar donya: 27 November 1720

Willem van Outhoorn (Larike, Ambon, 4 Mei 1635 - Batavia, 27 November 1720), iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 16. Dhèwèké maréntah antara taun 16911704.

Van Outhoorn dikenang dadi wong Gubernur-Jendral sing seneng korupsi. Anggota kulawargané uga diwèhi panggonan sing apik-apik.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Johannes Camphuys
Gubernur-Jenderal Hindia-Walanda
1691-1704
Diganti déning:
Johan van Hoorn