Wadhuk Kedhungamba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wadhuk Kedhungamba utawa Kedung Amba iku sawijining wadhuk ing Jawa Tengah sing dunungé antarané Kabupatèn Boyalali, Kabupatèn Grobogan lan Kabupatèn Sragèn. Wadhuk sing jembaré 6.576 hèktar iki ngèremaké 37 désa, 7 kacamatan ing 3 kabupatèn. Wadhuk mau mbanyoni sawah ing tlatah saubengé lan minangka sumber tenaga listrik kanthi kakuwatan watara 20 mégawatt. Wadhuk sing dibéayani déning Bank Donya lan APBN iki diwiwiti ing taun 1985 lan rampung ing taun 1989. Watara 5.268 kulawarga kélangan lemah lan papan dunungé nalika pembangunan wadhuk iki saéngga nuwuhaké protès sing kawentar minangka kasus Kedhungamba.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]