Wilfridus Josephus Poerwadarminta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka W.J.S. Poerwadarminta)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wilfridus Josephus Sabarija Poerwadarminta (Jawa: ꦦꦸꦂꦮꦢꦂꦩꦶꦤ꧀ꦠ) utawa asring dicekak W.J.S. Poerwadarminta (Yogyakarta, 20 Juli 1903 - 28 November 1968) iku sawijining lèksikograf utawa panyusun bausastra (kamus) misuwur. Karyané mligi ngambah bausastra basa Jawa, basa Indonésia, basa Jepang, lan basa Latin.

Bausastra basa Indonésia Poerwadarminta nganti saiki isih dadi bahan rujukan saliyané Kamus Besar Bahasa Indonesia lan isih dicithak ulang lan didol.

Sumber[besut | besut sumber]

  • 'Pak Poerwa, Sing Yasa Baoesastra Djawa' ing Damar Jati nomer 64 edisi 15 Mèi - 28 Mèi 2008

Pranala njaba[besut | besut sumber]