Vla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vla
Cara buat puding roti.jpg
Pudhing roti kaliyan vla
AjanganGegenep
Hawa ajanganAdhem
Woworan pokokSusu, Gula
VariasiRasa lan werna
Buku masakan: Vla  Médhia: Vla

Vla inggih menika olah-olahan ingkang awarna pethak ingkang dupunsandhingaken kaliyan pudhing. Vla kados déné geganep menawi dhahar pudhing. Vla padatanipun dipundamel saking tigan, gula lan susu segar. Saged ugi dipuntambahi soklat, susu kenthel legi, pawarna panganan saha esens.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti[besut | besut sumber]

  • Susu cuwèr UHT
  • Glepung maizéna 100 gram
  • Kuning endhog 1
  • Gula pasir 75 gram
  • Pasta panili (bisa nganggo pasta apa waé kaya soklat, strobèri, lan rasa senenganmu)
Vla ingkang nembé dipun olah

Cara ngolah[besut | besut sumber]

  1. Campuraké kabèh piranti ing manci banjur diudhak nganti rata.
  2. Masak ing dhuwur kompor nganggo geni cilik
  3. Menawa wis umub lan kenthel, geni bisa diangkat lan di adhemaké.
  4. Vla wis dadi lan bisa diwènèhaké ing dhuwur roti utawa pudhing.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Es gabus

Roti tisu

Es kepal

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Resèp masak vla

Videyo masak vla