Ès gabus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ès gabus
Mango Agar Agar Pudding.jpg
Praupané ès
AjanganPanutup
Panggonan asalIndonésia
Hawa ajanganAyep
Woworan pokokGula, Susu, Ager-ager, Glepung sagu
VariasiManèka werna
Buku masakan: Ès gabus  Médhia: Ès gabus

Ès gabus iku panganan kang digawé saka glepung sagu kang digodhog karo santen lan ager-ager banjur di wenehake freezer. Panganan iki padatan diwenehi werna-warni. Geganep kanggo mangan ya iku soklat cair, mèses lan susu kenthel legi. Racaké ès iki di dol ing bakul panganan, kantin, lan warung. Para bocah seneng tetuku amarga rasané legi.