Vitello tonnato

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vitello tonnato
Tampilan cedhak vitello tonnato

Vitello tonnato minangka Piedmontese  ( Italia ) sajian saka kadhemen, ngiris veal sidik ono krime a, mayonnaise-kaya sauce sing wis roso karo tuna . Sajian digawe adhem utawa ing suhu ruangan, [1] umume ing musim panas, minangka panganan utama kanggo panganan Italia utawa " antipasto sing elegan banget kanggo nedha bengi sing rumit." [2] Uga misuwur banget, kanthi warisan, ing Argentina, sing misuwur kanthi jeneng asline ing dialek Piedmontese Vitel tonnè, (dieja Vitel Toné utawa Thoné ing Argentina) lan dianggep minangka panganan tradisional Natal. [3] [4]

Wis disiyapake paling ora sedina utawa luwih sadurunge, nganggo braining utawa adonan potongan sikil saka sikil mburi sing diarani Eye Round, banjur dipotong dadi lancip, saben porsi individu. Kanggo saos, tuna putih sing asline seger (ing umume restoran tuna kaleng saiki digunakake kanggo nyuda biaya lan wektu nyiyapake) direndhem nganti mateng ing anggur putih, cuka sari, bawang bombay putih lan bawang putih, banjur diiris nganggo campuran zaitun lan minyak sayur lan kuning telur ing blender listrik utawa prosesor panganan kanggo mbentuk mayonnaise kandel. Kanggo mayonnaise macem-macem bumbu bisa digunakake, kalebu teri, mrica rawit, capers lan jus lemon. Purse sing kenthel lan alus banjur rada diencerke karo banyu sithik lan cairan masak saka daging pedhet lan sawetara aduk diaduk. Sawetara saos kasebar ing piring sing diwenehake lan irisan daging sapi sing adhem ditata ing lapisan siji ing sisih ndhuwur. Saos sisa banjur diwutahake ing daging pedhet supaya umume ditutupi kabeh. Piring kasebut diideni nganti adhem nganti 5 dina kanggo ngembangake rasane

. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hazan, Marcella; Knopf, Alfred A. (1992). Essentials of Classic Italian Cooking. New York. p. 382. ISBN 0-394-58404-X.
  2. a b Hazan, Marcella; Knopf, Alfred A. (1992). Essentials of Classic Italian Cooking. New York. p. 384. ISBN 0-394-58404-X. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "H384" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. "Receta del Vitel Thoné de Argentina" (ing basa Spanyol). SaborGourmet.com. November 9, 2011. Dibukak ing 25 December 2012.
  4. "Vitel toné" (ing basa Spanyol). Clarín.com. June 16, 2005. Dibukak ing 25 December 2012.