Virus komputer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
virus komputer

Virus Komputer ya iku arupa program komputer kang isa gandakake utawa nyalin dèwèké déwé.[1] Lan kanti cara nyelipké salinané ing sajroning program utawa dokumen liya.[2] Virus komputer uga isa diartékakè aplikasi utawa program kang isa ngrusak data dokumen kang ana ing komputer, virus komputer marakaké pengguna komputer ngrasa terganggu utawa ora nyebapaké prabawa apa-apa.[3]. Ana uga kang ngartèkaké yèn virus ya iku software kang ana ing salah sijiné sistem computer kang ora dikarepaké.[2] Kaya déné virus Biologi, virus komputer gunakaké metode panularan kanti cara nglebokaké dèwèké lan milih target kang bakal diserang.[3] Ing sabeneré ora kabèh virus iku sifaté ngrugèkaké, tanpa disadari ana pira-pira virus kang justru mbantu nguwataké sistem keamanan ing registry komputer.[2]

Macem-macem virus[besut | besut sumber]

Virus dhéwé arupa malware utawa luwih dawané ya iku malicious software kang ngrugèkaké pangguna komputer.[2] Sacara dasaré penyakit komputer ana 3 ya iku virus, worm, lan Trojan borse.[2] Ananging akèh wong kang ngarani yèn iku kabèh virus.[2]

Macem-macem virus yèn didelok saka:

  • Cara kerjané
  1. worm.[2]
  2. Trojan.[2]
  3. Spyware.[2]
  4. Back door.[2]
  5. Ransomware.[2]
  6. Virus HP.[2]
  7. Backing.[2]
  • Teknik panggawéne
  1. Virus kang digawé kanti compiler[4]
  2. Virus Macro.[4]
  3. virus Script/ Batch.[4]
  • Andedasar kang dilakokaké
  1. Virus Boot Sector.[4]
  2. Virus File.[4]
  3. Virus System.[4]
  4. Virus Hybrid.[4]
  5. Virus Registry WIndows.[4]
  6. Virus Program Aplikasi.[4]
  • Andedasar media panyebaran
  1. Penyebaran kanti media fisik.[4]
    1. disket.[4]
    2. CD-ROM (Compact Disc Read Only Memory).[4]
    3. harddisk.[4]
  2. Penyebaran kanti Media Internet.[4]
    1. Email.[4]
    2. Web.[4]

Penularan[besut | besut sumber]

Virus sakliyané ngrembaka, dèwèké uga nglakokaké panggabungan karo virus kang wis ana ing sajroning komputer..[2] Kanti cara mengkono, mangka déwèké bakal angèl dilacak déning anti virus kang wis kadalu warsa.[2] Sakliyané léwat internet lan tools kang ngandut virus, pengembangbiakan lan panularan virus uga isa ngliwati transfer data, media CD, Jaringan, flasdisk, diskette utawa media liyané kang isa kanti gampang nglakokaké pertukaran data. Utawa lewat website kang ngandut virus, nalika kita mbukak iku website kasebut mangka virus bakal mlebu ana ing komputer.[5]

Tanda-tanda Komputer Kena utawa Kainfeksi Virus[besut | besut sumber]

  • Komputer kerjane ora normal kayata suwi anggone proses (lelet)
  • Kerep mentu pesen eror utawa aneh-aneh
  • Perubahan tampilan ing komputer
  • Komputer kerep ngrestert dhéwé utawa crash nalika lagi dienggo
  • Komputer hang utawa mandeg ngrespon prentah
  • Hardisk ora isa diakses
  • Printer lan perangkat liya ora isa dienggo senajan ora ana masalah hardware lan software driver
  • Kerep ana menu utawa kotak dialog kang error utawa rusak
  • Ilange pira-pira fungsi dasar komputer
  • Komputer kereng nyoba ngubungake karo internet utaa jarngan tanpa dingerteni
  • File kang disimpen ing komputer utwamedia penyimpenan ilang utawa diumpetake virus.[6]

Alesan wong gawé virus[besut | besut sumber]

Sakliyané iseng, uga akèh alesan wong gawé virus, ya iku:

  1. Perang virus, Mungguhé para salah sijiné programer, virus arupa dolanan kang wenehi kesenengan.[2] Malah ana ing antarane ya iku dhèwèké kaya kecanduan anggone agae virus anyar.[2] Dhèwèké saling nyerang kanggo golek kelemahan sisitem siji lan sijine.[2]
  2. Golek duwit. Iso iku spyware utawa virus isa didadekake minangka media kanggo ngeruk keuntungan kanti adol antiviruse utawa kanti cara liya.[2]
  3. Pulitik. Virus uga isa didadekake minangka media pulitik, ya iku kanti cara golek perhtian (caper) saka pengunjung internet.[2]
  4. Media curhat. Kanggone programer kang rodok iseng, virus isa didadekake media curhat kang paling efektif kanggo ngungkapake rasa atine. Akèh bab kang isa dilakokake kanggo diaplikasikake ing sajroning virus, mulai saka gawé pesen-pesen khusus kang makenani karo curhate ing log on, ngrubah deskop utawangubah konfigurasi start up.[2]
  5. Eksististensi. Salah sijine ancas wong gae virus ya iku supaya dhèwèké luwih terkenal, bias ikuu kapinterane sajrone ngramu virus utawa kanti maksud supaya isa éntuk kerjaan saka perusahaan antivirus.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Dr. Solomon's Virus Encyclopedia, 1995, ISBN 1-897661-00-2, Abstract at http://vx.netlux.org/lib/aas10.html
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Kabir,Syaiful.2011.Menghapus virus secara menual.
  3. ^ a b [1], Kaunduh 12/10/12
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p [2], Kaunduh 13/10/12.
  5. ^ [3], Kunduh 13/10/12
  6. ^ [ http://organisasi.org/definisi-pengertian-virus-komputer-worm-trojan-spyware-ciri-dan-teknik-infeksi-penularan/], (kaunduh 29/10/12).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Virus_komputer&oldid=1104910"