Menyang kontèn

Vikariat Apostolik Tesalonika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Vikariat Apostolik Tesalonika

Apostolicus Vicariatus Thessalonicensis

Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης
Lokasi
NagaraGrikenlan
Statistik
Amba57.550 km2 (22.220 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
3,574,000
8,100 (0.2%)
Informasi
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké18 Maret 1926
KatedralKatedral Dikandung Tanpa Noda, Thessaloniki
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopSede Vacante

Vikariat Apostolik Tesalonika (Latin: Vicariatus Apostolicus Thessalonicensis) yaiku vikariat apostolik (yurisdiksi pra-kabiskopan bergelar biskop tituler) Ritus Latin Greja Katulik Roma ing lor Grikenlan. Wilayah grejawi kasebut menika gumantung marang Tahta Suci, dudu bagean saka provinsi grejawi, lan isih lowong ing ngisor administrator apostolik 'temporer' sawise siji-sijine Vikar Apostolik kang sejatine, Alessandro Guidati, dimunggahke dadi Biskop Agung Naxos, Andros, Tinos lan Mykonos ing 1929.

Tahta episkopale menika Katedral Latin Dikandung Tanpa Noda, ing Tesalonika.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Apostolic Vicariate of Thessalonica: Churches and Chapels". Diarsip saka sing asli ing 2019-02-28. Dibukak ing 2022-08-04.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 40°38′15″N 22°56′18″E / 40.6374°N 22.9384°E / 40.6374; 22.9384