Vanillekipferl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vanillekipferl
Vanillekipferl WMAT2017 03.jpg
JinisBiscuit
Panggonan asalAustria
Tlatah utawa prajaVienna
Woworan pokokAlmonds or nuts, vanilla
Buku masakan: Vanillekipferl  Médhia: Vanillekipferl

Vanillekipferl sing Austria, Jerman, Ceko, Slowakia, Polandia lan Hungaria cilik, Crescent shaped roti . Wiwitane digawe nganggo kenari, nanging uga kacang almond utawa kacang kemiri . Dheweke entuk rasa khas saka lebu gula vanila sing akeh dibuwang .

Uga dipanggang ing Jerman lan umume ing Hongaria, Polandia, Kroasia, Republik Ceko, Rumania, lan Slowakia minangka bagean saka panggangan Natal sing khas. Wiwit ing Jerman, Advent dirayakake dening pirang-pirang agama Kristen ing patang Minggu sadurunge Natal, pirang-pirang jinis biskuit lan permen sing dikonsumsi sajrone iki lan dadi khas kanggo musim salju.

Referensi[besut | besut sumber]