Uyah garang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mesquite uyah garang

Uyah Asap minangka uyah aromatik sing diasinake kanthi alas kayu pilih wae nganti 14 dina. Jinis kayu sing digunakake kanggo ngrokok mengaruhi rasa, sing bisa diwiwiti kanthi alus nganti kandel utawa malah manis. Pilihan sing paling umum yaiku alder, kayu apel, hickory, mesquite, lan oak . Garam asap sing diinfus kaya uyah segara chipotle daging asap iku misuwur amarga profil rasa sing dinamis. [1] [2] Uyah asap digunakake kanggo nambah rasa sajian sajian, lan uga menehi rasa asap . Cocog kanggo vegetarian, asring digunakake minangka panggantos crumbles daging babi . Uyah asap beda karo uyah sing asap asap, amarga sing pungkasan ngemot aditif rasa asap, lan ora diklasifikasikake minangka produk uyah alami.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Smoked Salt" (ing basa Inggris). Hub-Pak Salt Refinery. Dibukak ing 2018-02-23.
  2. "SMOKED SEA SALTS" (PDF). J. H. Lüttge GmbH. Dibukak ing 2018-02-23. Hickory smoke complements all meats and seafood, and is most celebrated in BBQ.